SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kredi kartında yeni düzenleme

Kredi kartında yeni düzenleme

07 Ocak 2016 Perşembe - 09:49




Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Aidatı olmayan kredi kartlarına taksit özelliğinin eklenmesiyle ilgili olarak Bankalar Birliği ile Bankacıl





Tüketici mahkemelerinin yükünün hafifletilmesini istediklerini kaydeden Tüfenkçi, “5 milyon 441 bin başvurunun yüzde 90’ını kart aidatları ve dosya masraflarının iadesi oluşturuyor” diye konuştu.

Tüfenkçi, TBMM’de bazı gazetecilerle özel sohbetinde şunları söyledi:

“Mesela aidatsız bir kart, dedik. Ama bu kartlar taksit özelliğine sahip olmadığı için neredeyse bu kart talebinde bulunan yok denecek kadar az. Biz de bakanlık olarak hem taksitlendirme yapan, hem de aidatları düşük olan ya da hiç aidatı olmayan kart olsun, istiyoruz. Gerekirse kanunu da değiştireceğiz. Bankaların tüketiciyi doğru bilgilendirmeleri gerekiyor.”

‘Domates 2 TL olmalıydı’

Tüfenkçi, sebze ve meyve fiyatlarının zamlanması konusunda da şunları söyledi:


“Rusya ile yaşanan krizin bize etkisi yok. Şebze-meyve fiyatları ucuzladı mı? Yok. Geri gelen malları Bulgaristan, Macaristan, Azerbaycan’a yönlendiriyoruz. Üretcilerin de fazla bir kaybı sözkonusu değil. Tabloyu görmeden tepki oluştu. Böyle birşey olursa biz ne yaparız diye korkular dile getirildi. Biz de krizi fırsata çevirme gibi lobiler devreye giriyor, ‘daha fazla nasıl kazanabiliriz’ diye. Domates iç piyasada 5 lira, eğer Rusya krizi nedeniyle ihracat malları iç piyasaya verilseydi 2 lira olmalıydı.”

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap