SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kredi kartı borcunuzu sigorta altına alın

Kredi kartı borcunuzu sigorta altına alın

20 Temmuz 2020 Pazartesi - 11:55




Kredi kartı borcu olanlar vefat, sakatlık, işsizlik durumunda kredi kartı sigortası ile borçlarını teminat altına alabiliyor.





Türkiye’de yaklaşık 70 milyon kredi kartı bulunuyor. Kredi kartı borçlarının her ay ödenmesi gerekiyor. Ödenmemesi halinde kredi kartı borcu temerrüde düşerek icraya kadar giden konulara sebep olabiliyor.

Bunun önüne geçebilmek için kredi kartı borçları güvence altına alınabiliyor. Sigorta şirketlerinin ürünlerinden biri olan kredi kartı borcu güvencesi ile vefat, kaza sonucu kalıcı sakatlık, hastalık nedeniyle tam ve kalıcı sakatlık, istemdışı işsizlik ve kritik hastalıklara yakalanma nedeniyle kredi kartı borcunun ödenememesi durumunda sigorta şirketi devreye girerek borcu kapatıyor.

Kredi kartı borçları güvence altına alınırken sigorta şirketi ile yapılan anlaşmaya göre ödemeler gerçekleşiyor. Örneğin 30 bin liraya kadar olan borcunuzu teminat altına almak isterseniz sigorta şirketi bu tutara göre primleri belirliyor.

Sigorta şirketleri kredi kartı sigortası yaptıranlara ayrıca asistans hizmetleri de sunabiliyor. İlandır...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap