SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kredi kartı borcunda yeni rekor geldi!

Kredi kartı borcunda yeni rekor geldi!

06 Haziran 2022 Pazartesi - 13:13




Türkiye’de ay sonunu getiremeyen vatandaş çareyi kredi kartında buluyor. Enflasyondaki ve e-ticaretteki artış da beraberinde Kredi kartı borcunu da getiriyor.





Merkez Bankası (TCMB) verilerine bakıldığında geçtiğimiz hafta kredi kartıyla yapılan harcamalar yıllık yüzde 109,4'lük artışla 66 milyar TL'ye ulaşarak rekor yeniledi. Geçen sene aynı haftada kartlı harcama miktarı 31,5 milyar TL idi.

Merkez Bankası açıkladığı 21-27 Mayıs haftasında rakamlarına göre kredi kartı borcu 259 milyar TL'ye ulaştı. Bu rekorda e-ticaret artışının yanı sıra enflasyon da etkili oldu

Toplam kartlı harcama miktarı, bir önceki hafta da 64,1 milyar TL ile rekor kırmıştı. Takipteki bireysel kredi kartı borcu ise 5,3 milyar TL’den 6,6 milyar TL’ye yükseldi. Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş gerçek kişilerden borcu devam etmekte olan kişi sayısı da mart itibarıyla 4 milyon 143 bin 102 kişi olarak açıklanmıştı.

TÜİK’e göre yüzde 73,50, ENAG’a göre yüzde 160,67’ye ulaşan tüketici enflasyonu, kartlı harcamalardaki artışın temel nedeni olurken, e-ticaretin ve kartlı ödemelerin yaygınlaşması da rakamı yukarı itiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap