SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kömür fiyatları durdurulamıyor! "Endişe ile takip ediyoruz"

Kömür fiyatları durdurulamıyor! "Endişe ile takip ediyoruz"

31 Ekim 2021 Pazar - 12:56




Kömür fiyatları durdurulamıyor. Kış ayına girilirken kömür fiyatları da uçmaya devam ederken Türkçimento Başkanı Yücelik, yükselebilir uyarısında bulunarak "Endişe ile takip ediyoruz" dedi.





Kömür fiyatları kış gelmeden uçmaya başlarken her geçen gün fiyatları ile vatandaşları şaşkıan uğratıyor. 30 gün önce tonu yüzde 15 zamlanırken rekor kıran dolar kuru ile birlikte tekrardan yüzde 22 oranında zamlanmıştı. Kömür fiyatları yerinde durmazken kış ayının gelmesi ile birlikte daha da yükselebilir uyarısı geldi.

Çimento sektörü girdilerinden olan, kömür fiyatlarına yapılan zamlara ilişkin konuşan Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, kömür fiyatlarının daha da yüksebileceğini söyledi. Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamasında Yücelik, "Kömür fiyatları Çin ve Hindistan'daki talebin artması ile daha da yükselebilir. Bu kısmı sektör olarak endişe ile takip ediyoruz." dedi.

Hem kömür fiyatları hem de navlunlar sektör için sürdürülemez noktada olduğunu belirten Yücelik, "Bu iki konuda ülkemizin de çeşitli teşviklerle reel sektörü desteklemesi hem enflasyonla mücadele, hem de yurtdışı rekabet gücümüz için çok önemli." açıklamasında bulundu.

Fiyatların sürekli değiştiği kömürün ton fiyatı 3 bin liraya kadar çıktı. Kalitesine göre ton fiyatı değişen kömürün en düşük fiyatı ise 2 bin 200 liradan başlıyor.

KÖMÜR FİYATLARI REKOR KIRDI, SPOT FİYATLAR YÜKSELDİ


Enerji krizinin yaşanması ile birlikte Çin'de kömür fiyatları artarken ömür ile çalışan elektrik santralleri zarar etmeye başlamıştı. Zhengzhou gösterge kömür vadelileri bu ayın başında ton başına 1.980 yuan (311 dolar) ile rekor kırarken, spot fiyatlar daha da yükseldi.

AVRUPA'DA DA KÖMÜR FİYATLARI REKOR KIRIYOR

Avrupa’da da doğalgazın yanı sıra kömür fiyatları rekor kırdı. Avrupa’da kömürün ton fiyatı 275 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesinde işlem görüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap