SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kömür fiyatı asgari ücreti geçti

Kömür fiyatı asgari ücreti geçti

30 Ekim 2021 Cumartesi - 16:19




Kömür fiyatları asgari ücreti geçti. Son 6 ayda kömürün fiyatına 29 kez zam gelmesi vatandaşı ve kömürcü esnafını kara kara düşündürüyor. İşte kömür fiyatları...





Kömür fiyatları aldı başını gidiyor. Son 6 ayda kömürün ton fiyatı 20 kez zamlandı. Geçtiğimiz yıl tonu bin 200 liradan satılan kömürün fiyatı yaşanan bu artışla asgari ücreti de geçti. Kömür fiyatlarında yaşanan bu artış bu kış vatandaşlar açısından çetin geçeceğe benziyor.

Kış mevsimi hazırlıklarına başlanan Türkiye’de doğal gaz kullanımı her ne kadar artsa da anadoluda kömür kullanımı bir hayli fazla. Dolar kurunun artmasıyla enerji fiyatlarından yaşanan artışlar kömür fiyatlarını da etkiledi. Zamlanan ürünlerden odu ve kömür fiyatları da nasibini aldı. Kömür fiyatı son 6 ayda 29 kez zamlandı. Bir ton kömür fiyatı 2 bin 500 TL  ile 3 bin TL arasında değişiyor. Kömür alamayan vatandaş zorlanırken satış yapamayan esnafta bu durumdan yakınıyor.

KÖMÜR FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Kömür fiyatları hakkında konuşan esnaf Ahmet Özcan, “Sonuçta kömürü gariban insanlara satıyoruz. Kömür fiyatlarının bu kadar anormal bir şekilde yükselmesi esnaf ile vatandaş arasından biraz sıkıntıya neden oldu. Birçok vatandaşımız kömür fiyatlarının yükselmesinin esnaftan kaynaklı olduğunu sanıyor. Kömür fiyatlarının bu şekilde yükselmesi bizden kaynaklanmıyor. Kömür fiyatlarının bu şekilde artmasının yurtdışı kaynaklı olduğu söyleniyor.” dedi.

YERLİ KÖMÜR FİYATI DAHA UYGUN


Bir ton kömürün fiyatının 2 bin 500 liraya yükseldiğini söyleyen kömürcü esnafı Erdal Demir, “Kömür fiyatlarında bir türlü denge oluşmadı. 10 günde bir kömür zam geliyor. 6 ay içerisinde kömüre 29 defa zam geldi.  Yerli kömürün fiyatı daha uygun olduğu için yerli kömür satma kararı aldık.” diye konuştu.

BİR TON KÖMÜRÜN FİYATI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Bir ton kömürün fiyatının asgari ücreti geçtiğini belirten Yüksel Gök ise, “Bu sene satışlarımız yok. Geçen yıl tonunu bin 200 liraya sattığımız kömürün fiyatı bu yıl yaklaşık 3 bin lira oldu. Geçtiğimiz yıl tonu 180 dolar fındık kömürün tonu bu yıl 350 dolar oldu. Bu yüzden çok zor durumdayız. Şu anda asgari ücret 2 bin 800 lira ve bir ton kömür fiyatı ise 2 bin 900 liradan satılıyor. Bir ton kömürün fiyatı asgari ücreti geçti. Bundan dolayı da satışlarımız olmuyor.” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap