SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > KKM'de DEV düşüş : 400 milyon lirayı geçti

KKM'de DEV düşüş : 400 milyon lirayı geçti

03 Kasım 2023 Cuma - 15:44




Hükümetin ekonomi yönetimi Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) kurtulmanın yollarını ararken hesaplardan çıkış son 10 haftadır devam ediyor.





Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre KKM hesaplarından çıkış 400 milyon lirayı buldu.

Hükümetin kurtulmak istediği KKM'den çıkışlar devam ediyor. Eski ekonomi yönetiminin faiz politikası sonrası yüksek enflasyon yaşanmış ve buna bir çözüm olarak KKM devreye sokulmuştu.

Bu uygulamada hesap sahiplerine faiz tutarı ve kur farkı ödeniyor. Bu da bütçeden karşılanıyor. Eski Merkez Bankası başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, KKM’nin 2022’deki toplam yükünün 181,5 milyar lira olduğunu açıklamıştı.

YENİ EKONOMİ YÖNETİMİ KKM VARLIKLARININ AZALTMAYA ÇALIŞIYOR

Yeni ekonomi yönetimiyse son dönemde KKM varlıklarının azaltılması için girişimlerde bulunuyor, TL mevduatı destekliyor.

18 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN 400 MİLYON LİRAYI BULDU

KKM hesaplarındaki toplam tutarsa genelde her hafta yükselirken 18 Ağustos haftasından beri düşüşte.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre 18 Ağustos haftasında KKM hesaplarındaki toplam tutar 3 trilyon 407 milyon 948 bin lirayken bu tutar 27 Ekim haftasındaysa KKM’deki tutar 3 trilyon 7 milyon 893 bin liraya kadar düştü.

Böylelikle 10 haftada KKM’den çıkış 400 milyon lira oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
KKM

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap