SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

05 Mayıs 2021 Çarşamba - 10:33




Milyonların gözü kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneği ödemelerinde... Tam kapanma devam ederken nisan ayı kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneği ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor.





Milyonlarca işçi ve işvereni kapsayan kısa çalışma ödeneği hesaplara yatıyor. Pandemi döneminde istihdamı korumak için devreye alınan kısa çalışma ödeneği uzatılmıştı. Daha önce uygulamadan yararlanan işçiler 1 Nisan'dan itibaren bu haktan yine yararlanabilecekler. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan milyonlarca çalışan ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını merak ediyor. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Nisan ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 5 Mayıs'ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.
 
Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını vurgulayan Bakan Bilgin, 4 Mayıs'ta yaptığı açıklamada “Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri yarın hesaplara yatırılacak” dedi. 
 
3 AY DAHA UZATILDI
 
Geçtiğimiz günlerde açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 31 Ocak tarihine kadar koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma süresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran’a kadar 3 ay uzatıldığını söylemişti.
 
Uzatılan süre için yeni bir uygunluk tespiti yapılmayacağını vurgulayan Bakan Bilgin, daha önce kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçilerin, yine aynı dönemde uygulanan çalışılmayan süreler kadar 1 Nisan’dan itibaren bu haktan yararlanabileceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap