SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kavcıoğlu işareti verdi! 23 Eyül’de dolar kurunda kıyamet kopacak!

Kavcıoğlu işareti verdi! 23 Eyül’de dolar kurunda kıyamet kopacak!

09 Eylül 2021 Perşembe - 13:02




Ekonomist Evren Devrim Zelyut Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun son açıklamalarından sonra dolar kurunda operasyonun başladığını ve bundan sonra doları kimsenin tutamayacağını öne sürdü





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun son enflasyon açıklaması dolar kurunu harekete geçirdi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut Kavcıoğlu’nun işareti verdiğini ve 23 Eylül’de dolar kurunda kıyametin kopacağını ifade etti.

TCMB  Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında yaptığı konuşmasında 23 Eylül’deki faiz kararını yakından etkileyecek bir konuşma gerçekleştirdi. Kavcıoğlu Enflasyonda çekirdek göstergelere, yani enflasyonun geçici olup olmadığına bakacaklarını ifade etti. Yapılan bu açıklamada Merkez Bankası’nın bu ayki Para Politikası Kurulu Toplantısındaki faiz indirim ihtimalini artırırken dolar kuru da bu beklentiyle biranda yükselişe başladı. Kur 8.35 TL seviyelerinden Başkan Kavcıoğlu’nun açıklamalarından sonra 8.51 TL’ye kadar yükseldi.

DOLAR KURUNDA ERDOĞAN OPERASYONU BAŞLADI

Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut’ta TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun son enflasyon açıklamalarını değerlendirdi. Kendi sosyal medya kanalından konuşan ekonomist Zelyut ‘dolar kurunda Erdoğan operasyonu’nun başladığını öne sürdü.

Zelyut, Kavcıoğlu’nun açıklamalarının dolar kurunda işaret fişeği olduğunu ifade eden Zelyut “Operasyon fiilen başlamadı. Sadece başlayacağına dair sinyaller bile dolar kurunu kritik 8.50 direncine kadar götürdü” diye konuştu. Kavcıoğlu’nun son toplantısında faiz indiriminde çekirdek enflasyonu baz alacağın söylemesinin Erdoğan’ın dolarda ve faizde başlattığı operasyonun bir habercisi olduğunu belirten Zelyut “TÜİK’in raporunda enerji, gıda, alkolsüz içecekler, tütün ve altın hariç çekirdek enflasyon baktığımızda yüzde 16.76 olduğunu görüyoruz. Ama bakın enerjiyi ve gıdayı çıkardık. Ben doğalgaz, elektrik kullanmıyor muyum? Bunlara sürekli zam geliyor. Haliyle bunlar benim yaşantımda beni fakirleştiriyor. Ben yemiyor muyum gıdayı nasıl çıkartırsın enflasyondan.  Bunları çıkarıp öyle enflasyon hesaplamak ne kadar doğru. Böyle saçmalık olur mu?” diye konuştu.


ÜFE düşmeden sadece çekirdek enflasyonda ÖTV’den dolayı oluşan bir gerilemeden güç alıp faiz indirmenin piyasalar tarafından negatif anlaşılacağını söyleyen Zelyut “Piyasa matematik oyununu görünce hemen dolar kurunu  8.50 TL’ye fırlattı” dedi.

Zelyut konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dolar faiz operasyonunu yerine getirmekle TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun çok yanlış bir yolda olduğunu dile getirirken “AKP’nin ekonomiyi falan umursadığı yok faiz indirmezse seçimi kaybedecek. Bu seçimleri kazanmak içinde yapısal reformları hayata geçirmeden, kafadan faiz indirerek, krediyi basarak oy alırım derdinde” ifadelerini kullandı

"DOLARDA KIZILCA KIYAMET KOPACAK"

Merkez Bankası’nın 3. çeyrekte faiz indirimine muhakkak gideceğini öne süreren Zelyut “ O zaman kızılca kıyamet kopacak. Bakın adı anıldı dolar kuru 8.50 TL oldu” dedi. Faiz indirimine karşı olmadığının da altını çizen Zelyut “ Faiz indirimine karşı değilim sakın yanlış anlamayın. Ama senin önce enflasyonu indirmen lazım. Enflasyonu düşürmenin tek koşulu var. Reformalar yapacaksın. Yarını kurtarmak için 5 yıllık, 10 yıllık planlar yapmanız lazım. Bunun haricinde bizim varacağımız yer aynen Berat Albrayrak dönemindeki gibi talimatla inen faiz doları yukarı doğruyu çıkartır” dedi.

Dolar kurunda en çok korktuğu konuyu da takipçileriyle paylaşan Zelyut yükselmelerdeki dalga boyunun arttığına dikkat çekerken “Piyasa ekonomi yönetimine olan güvenini o kadar yitirmiş ki; bir ters haber duyduğunda dolar kurunda 30 kuruşluk çok sert tepkiler veriyor. Bu ne demek yarın siz tasarladığınız şeyi icraata döktüğünüz anda çok sert dalgalarla karşılaşacaksınız demektir. Çünkü siz güvenizi bitirmişsiniz” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap