SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kahveci: Bugün faiz %19 ama kimse vatanı satmıyor, bu laflar unutuldu

Kahveci: Bugün faiz %19 ama kimse vatanı satmıyor, bu laflar unutuldu

13 Eylül 2021 Pazartesi - 13:49




Karar Gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015'teki sözlerini hatırlatarak, “Bugün faiz yüzde 19,0 ama kimse vatan satmıyor. Bu laflar unutuldu…” dedi.





Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılındaki faiz oranıyla ilgili, “Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.” sözlerini hatırlatarak, “Bugün faiz yüzde 19,0 ama kimse vatan satmıyor. Bu laflar unutuldu…” eleştirisinde bulundu.

İbrahim Kahveci, “Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?” başlıklı yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

“Rakamlar ortada... Dünya sıralamasında 16. sıradan 19. sıraya düştük ve daha vahimi bu gidişle bir kaç yıla 20. sıradan da düşeceğiz.

Faiz konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki konuşmasını verelim:

“ Merkez Bankası dün lütfetti, çeyrek puanlık bir faiz indirimi yaptı (7,75’den 7,50’ye). Bizim Merkez Bankası’nın bağımsızlığına bir sözümüz yok. Ayrı bir konu.


Ama nereye kadar yok? Ülkenin ve milletin menfaatlerini koruduğu yere kadar yok. Bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere karşı bağımlılığın mı var? Bunu söyle. Vatan satmak, bu topraklarda bin yıllık ortak geçmişi olan insanların birliğini beraberliğini, kardeşliğini sağlayamayarak, ülkenin maddi, manevi kayıplara uğramasına göz yummakla olur. Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.” Şubat 2015

Bu konuşma Şubat 2015’de yapılırken Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan bu ağır kelimelerle suçlanıyordu.

Faiz kaç mıydı....?

Evet, yüzde 7,75’den yüzde 7,50’ye düşürülmüştü.

Bugün faiz yüzde 19,0 ama kimse VATAN SATMIYOR. Bu laflar unutuldu...


Son 3 yılda 4 Merkez Bankası Başkanı mevsimlik işçi gibi değiştirildi ve istikrar yok edildi. Ama 2023 hedeflerini sabote edenler hala başkalarıymış gibi görmezden geliniyor.

Zaten istihdam son 4 yıldır yerinde sayarken istihdamda bile sıçrama yapıyormuşuz...

***

Ben tek bir şey soracağım:

Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?


“Uzaya 4 şeritli yol yapıyoruz” desek bize inanan bir kitle var dedikleri o kileden mi; yoksa birazcık rakamlara bakıp gerçeği öğrenmeye çalışanlardan mı?

Sahi siz kimsiniz? Gerçekten kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Bu arada unutmadan:

2008 yılı kişi başına gelir 11 bin 018 dolar

2023 kişi başına gelir hedefimiz ise (OVP) 10 bin 703 dolar


Çağ mı atlıyoruz yoksa hala 2008’in gerisinde bir geliri 2023 için hedefleyen ülke miyiz?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap