SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kadroya geçen işçilere yüzde 37 zam

Kadroya geçen işçilere yüzde 37 zam

18 Mart 2019 Pazartesi - 09:54




Kadroya geçen taşeron işçileri kurumları ile toplu sözleşmeye imza atıyorlar. Zam oranları da belli oluyor. Çorum Belediyesi'nde çalışan bin 311 işçi,





Çorum Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışırken Kanun Hükmünde  Kararname ile kamuda sürekli işçi kadrosuna alınan bin 311 kişi için belediye ile  Hak-İşKonfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında ilk kez TİS imzalandı.
 
 Belediye çalışanı bin 311 işçi, yeni sözleşmeye göre yüzde 37 zam,  ayrıca bazı sosyal hak ve yardımlar elde etti. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, kentteki bir düğün salonunda  düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesiyle en düşük işçi  yevmiyesinin 88 liradan 99 liraya yükseldiğini söyledi.
 
Zam görüşmelerini hem belediyenin imkanları hem de işçilerin  ihtiyaçlarını gözeterek gerçekleştirdiklerini dile getiren Gül, "Bu sözleşmeyle  evli personelimiz aile yardımı almaya başlayacak. İkramiyede yüzde 420 oranında  artış yaptık. Çocuk yardımlarında yüzde 174, yemek ve yakacak yardımlarını yüzde  40, dini bayramlarda yaptığımız yardımda yüzde 87, öğrenim yardımlarında yüzde 91  artış sağladık. Daha önce sözleşmede olmayan mama, bez ve sünnet yardımı gibi  kalemleri de ekledik." ifadelerini kullandı.
 
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ise geçmişte  sürekli kadrolu işçiler için yaptıkları toplu iş sözleşmelerinin taşeronları  kapsamamasının burukluğunu yaşadıklarını belirtti. Yerel yönetimlerde taşeron işçilerin sayısının bir hayli fazla  olduğunu dile getiren Yıldız, "Taşeron kardeşlerimizle toplu iş sözleşmesi  imzalayamıyorduk. Bu bizim için bir hüzündü. Taşeron işçilerin kadroya  alınmasında Hak-İş'in ciddi emeği var. 2016 yılında başlattığımız süreçten  bugünlere geldik. Taşeron kardeşlerimizin kadro aldıktan sonra ilk toplu  sözleşmelerini imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
 
Hizmet-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de  sendikal mücadele süresince "İmzamız işçinin kararıdır" prensibini  benimsediklerini dile getirerek şunları kaydetti: "Mahalli idareler seçimlerine 15 gün kaldı. Türkiye üzerinde oyun  oynamaya çalışanlar var. Seçimde, 'Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan kan  kaybetsin de başına çullanalım, onları yok edelim.' düşüncesindeler. Onlara  fırsat vermemek için dimdik durmalıyız. Öncelikle bütün kardeşlerimiz sandığa  gitmeli. Bu bir görevdir. Oy kullanırken de kullanacağı kişinin kendisine,  şehrine, ülkesine ne katkı sağlayacağını değerlendirmelidir."
 
 Konuşmaların ardından belediye ve sendika yetkilileri arasında  sözleşme imzalandı.Törene AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol  Kavuncu, Hak-İş Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı Salim Uslu ile işçiler  katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap