SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > JP Morgan: Türkiye'de enflasyon mayıs ayında zirve yapacak

JP Morgan: Türkiye'de enflasyon mayıs ayında zirve yapacak

06 Mayıs 2022 Cuma - 12:48




ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türkiye'de enflasyonun mayıs ayında yüzde 72 ile zirve noktasına ulaşabileceğini açıkladı. Banka, yıl sonuna kadar enflasyonun yüzde 65-75 aralığında kalacağını, Aralık ayında güçlü baz etkisiyle gerilemesini beklediklerini ifade etti.





TÜİK'in dün açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JP Morgan, enflasyonun yüzde 70'e yükseldiği bir ülkede politika faizinin yüzde 14'te durmaya devam etmesini açıklamanın zor olduğunu vurguladı.

"MERKEZ POLİTİKA DURUŞUNU NORMALLEŞTİRMEDE ACELECİ DEĞİL"

Talebin güçlü olmaya devam ettiği, maliyet kaynaklı enflasyonist baskıların güçlü olduğu ve kredibilitenin zayıflamaya devam ettiği ortamda TCMB'nin politika duruşunu normalleştirmede acelesi olmadığını ifade eden JP Morgan, bu ortamda lira istikrarının enflasyonist baskıları sınırlamada ana araç olacağını öngördüklerini belirtti.

"ARALIK AYINDA GERİLEMESİNİ BEKLİYORUZ"

Türkiye'de enflasyonun Mayıs ayında yüzde 72 ile tepe yapacağını öngören JP Morgan, Aralık ayına kadar da enflasyonun yüzde 65-75 aralığında kalacağını, Aralık ayında güçlü baz etkisiyle gerilemesini beklediklerini ifade etti.

YIL SONU TÜFE TAHMİNİ YÜZDE 49,5'E ÇIKTI

JP Morgan, dün açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamları sonrasında 2022 yıl sonu TÜFE tahminini yüzde 43,5'ten yüzde 49,5'e çıkarırken, 2023 sonu için beklentisini de üzde 15,0'dan yüzde 19,0'a yükseltti.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap