SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Japonya'dan piyasalara iyi haber geldi

Japonya'dan piyasalara iyi haber geldi

12 Temmuz 2016 Salı - 10:06




Japonya Başbakanı Shinzo Abe haftasonu kazandığı seçim zaferinin ardından şirketlerin zayıf talepten dolayı yaşadığı sıkıntıları göz önüne alarak yeni





Abe paketin büyüklüğü ve konu hakkında daha fazla detay vermese de, seçimlerde kazandığı açık ara zaferin kendisine ekonomi politikası yapımında daha fazla güç vereceği beklentileriyle beraber Japon hisseleri yüzde 4 yükseldi ve yen değer kaybetti.

Japonya'da makine siparişlerinde yaşanan beklenmedik düşüş, ekonominin, devam etmekte olan zayıf şirket yatırımlarının üstesinden gelebilmek için ilave önlemlere ihtiyacı olduğunu gösterdi. Fakat ekonomistler, Abe'nin kamu harcamalarına yoğunlaşmasının nüfus ve işgücündeki düşüş gibi yapısal sorunları ikinci plana atmasından endişe ediyor.

Reuters'a konu hakkında bilgi veren kaynaklar, hükümetin 10 trilyon yenden (100 milyar dolar) fazla harcama yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Abe dün gazetecilere yaptığı bir açıklamada, "Geleceğin ekonomik büyüme tohumlarını atabilmek için cesur yatırımlar yapacağız" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap