SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İşte dolar, euro ve altının Merkez'in faiz kararına tepkisi

İşte dolar, euro ve altının Merkez'in faiz kararına tepkisi

14 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:10




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 19'da sabit bıraktı. İşte karar sondası Dolar, Euro ve altında son durum.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) temmuz ayı toplantısı Şahap Kavcıoğlu Başkanlığında gerçekleşti. Toplantı sonunda Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19'da sabit bıraktı. AA Finans'ın PPK toplantısına yönelik 15 ekonomistin katılımıyla düzenlediği piyasa beklenti anketine göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 19'da sabit bırakılmasını bekleniyordu.

ABD enflasyonu sonrası kur 8,6 seviyesinin altından yukarı yönlü hareket ederken, piyasalar için kritik günde yılbaşından bu yana Türk Lirası karşısında yükselişini sürdüren piyasalarda da yükseliş devam ediyor.

Uzmanlar, ABD'de artan tahvil talebinin dolar kurunu küresel para birimleri karşısında desteklediğini söyledi.


Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında görülen delta varyantının küresel risk iştahını olumsuz etkilemeye devam ettiğini belirtirken piyasalardaki yükseliş sürüyor.

DOLAR, EURO VE STERLİN

Dolar 8,62 TL'den, Euro 10,19 TL'den, Sterlin ise 11,96 TL'den işlem görüyor.

GÜMÜŞ VE ALTIN

Gümüş 7,27 TL'den fiyatlanırken, onsu 1.816 dolardan işlem gören altında, gram altın 499/503, çeyrek altın 809/826, Cumhuriyet altını 3.325/3.361 TL alış satış fiyatıyla işlem görüyor.


BITCOIN VE ETHERIUM

Kripto para piyasalarında ise hafta sonundaki yükselişin ardından fiyatlar yeniden geri çekildi. Bitcoin 32 bin 477 dolardan, Ethereum ise bin 948 dolardan fiyatlanıyor.

 Yatırımcılar bu hafta ABD'de başlayacak ikinci çeyrek bilanço dönemini, pek çok ülkenin enflasyon verisini ve ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın konuşmasını takip edecekler. Powell'ın Çarşamba ve Perşembe gerçekleştireceği konuşması ABD'de para politikasında sıkılaşmanın ne zaman başlayabileceğine dair ipuçları için yakından takip edilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap