SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İşte 2020 Türkiyesi: Vatandaş borcunu borçla döndürüyor!

İşte 2020 Türkiyesi: Vatandaş borcunu borçla döndürüyor!

07 Temmuz 2020 Salı - 09:22




CHP Meclis Grubu’nun hazırladığı ekonomi raporunda, salgın nedeniyle vatandaşların borcunu borçla ödediği belirtilerek, “Bankalara olan borçlar 19-26 Haziran haftasında 16.5 milyar lira daha artarak 700 milyar lira sınırını aştı” denildi.





Raporda, yılbaşından bu yana tüketici kredileri 112.6 milyar lira artarken, salgından dolayı harcama yapılamadığı için kredi kartı borçlarının ise 2.4 milyar lira azaldığına dikkat çekildi. Kredilerdeki artışın 70 milyar liralık kısmı Türkiye'de ilk korona virüsü vakasının gözlendiği 11 Mart 2020 sonrasındaki dönemde oluştu.

KAMPANYALAR TETİKLEDİ

Sözcü'de yer alan habere göre, salgının ilk haftalarında azalan talep nedeniyle tüketici borçları azalırken, daha sonra kamu bankaları öncülüğünde başlatılan teşvikli kredi kampanyalarıyla gelir seviyesi düşük ailelere de Hazine destekli KGF kefaletiyle temel ihtiyaç kredisi kullandırılmaya başlanmasının tüketicilerin hızla borçlanmalarına yol açtığı vurgulanan raporda, “İç talebin azaldığı, vatandaşın eve kapandığı bir dönemde alınan tüketici kredilerinin önemli bir kısmının birikmiş kredi kartı borçlarının kapatılmasında kullanıldığı tahmin ediliyor. Vatandaş borcu borçla döndürüyor” sözlerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap