SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İslam Memiş'ten yatırımcıya dolar uyarısı! Bunu yapmayan pişman olacak

İslam Memiş'ten yatırımcıya dolar uyarısı! Bunu yapmayan pişman olacak

13 Ağustos 2022 Cumartesi - 16:05




Dolar/TL kuru 17,97 seviyesinde direncini korurken, piyasa uzmanı İslam Memiş’ten, yatırımcılara son dakika dolar uyarısı geldi.





Piyasalar FED'in faiz kararına odaklanırken Dolar/TL kuru 17,97 seviyesine demir atmış durumda.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, özellikle dolar yatırımcılarına uyarılarda bulunarak "Bozdurun" yorumunda bulundu.

Dolar alanlara ise bozdurun uyarısında bulunan Memiş, yıl sonunda yaşanacakları sıraladı. Doların değer kaybettiğini ifade eden Memiş, Dolar/TL kuru içinse kritik seviyeyi verdi.

DOLAR ULUSLARARASI ALANDA DEĞER KAYBETTİ

Amerika'daki enflasyonun doların değeri altın ve gümüş gibi birimlerde önemli etkiye sahip olduğunu belirten Memiş, “FED'in faiz kararları da doların değeri üzerinde etkisi var. Dolar uluslararası piyasalarda ödeme aracı kullanıldığı için Amerika'daki gelişmeleri takip etmek zorundasınız. Enflasyonu yüzde 8,5 olarak açıklandı. Eğer gerçekse.", diye konuştu.


DOLARIN DÜŞECEĞİ RAKAMI VERDİ

Euro ve sterlinin çok düşük olduğunu söyleyen Memiş, "Elinde dolar alanlar bunları almalı. 3 aydır elinde dolar olanlara dikkat diyordum. Doların karşısındaki değerli metaller yıl sonunda yükselişe geçecek. Dolar/TL kuru neden 17,96 seviyesinde? İçsel problemlerden dolayı yüksek. Ben ve yol arkadaşlarım dolardan uzak duruyoruz. Oldukça yüksek. 17,65 yapıyorlar anlık. Anlık iğnelerde dolar/TL kurunda bana aşağı yönelik mesajlar veriyor. Biz dolar ve altınımızı sattık. Ekonomiye destek vermek için sattık. 17,65 destek seviyesin altında 17,30 var. Bu gerçekleşirse yüzde 50'mizi alırız. Bizim gözümüz kara. Hamlemizi yaparız." ifadelerini kullandı. 

ABD'DEN 2023 HAMLESİ! FAİZLER DÜŞEBİLİR

"Küresel piyasalar için rahatlatıcı bir oran. 8,5 enflasyon dünya ekonomileri rahatlattı. Dolar endeksi 105 dolar seviyesine düştü. Gerileme oldu. Bu doların değerinin zayıflaması anlamına geliyor. Dolara ihtiyacı olan ülkeleri rahatlatmış oluyor. Ekim Kasım aylarında 100 seviyesinin altına sarkmasını öngörüyorum. Hata 97-98 olabilir. FED istediğini piyasalardan aldı. Doların karşısındaki para birimlerine tokat attı. Değerini düşürdü. Faiz artırarak ekonomiye can simidi vermiş oldu. Piyasanın ayarıyla ne kadar çok oynarlarsa güven düşer.2023 yılında resesyon fiyatlamasıyla faiz indirimlerine başlayabilir."

VARLIKLARINIZA SAHİP ÇIKIN


Lütfen elinizdeki varlıklara sahip çıkın diyen Memiş, "Maceraya gerek yok. Bunu orta ve uzun vadeleri için söylüyorum. Dolar/TL kuru 20-21 lira aralığına çıkarsa sürpriz değil. Türkiye'nin TL performansı ayrı. Eğer Türkiye'de 2022 yılında faiz artırımları yapsaydı 20'li rakamları değil 10'lu rakamları görürdük. TL ile doların performansını ayrı tutun", dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap