SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İslam Memiş'ten altın gibi müjde! Kritik yatırım fırsatını açıkladı

İslam Memiş'ten altın gibi müjde! Kritik yatırım fırsatını açıkladı

09 Ekim 2021 Cumartesi - 19:21




Altın fiyatları son dönemde rekor üstüne rekor kırıyor. Yılın başında 450 lira bandından olan gram altın fiyatları bugün 500 lirayı aştı. Peki altında düşüş gelecek mi? İslam Memiş açıkladı.





Türk Lirası'nın hızla değer kaybetmesi ve Ons fiyatlarındaki ani ralliyle birlikte gram altın son 3 ayın zirvesine ulaştı.. Altın fiyatları 500 lirayı aştı. Altın fiyatlarındaki dalgalanma sonrası vatandaşlar devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELEK Mİ?

.Altın fiyatları ile ilgili piyasa uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yeni bir tahmin geldi. islam Memiş altın fiyatlarında yeni zirvelerin gelebileceğine dikkat çekti. İslam Memiş  ''Kısa vadede bu yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Yani takip ettiğimiz bant aralığı 515-520 lira ama yıl sonuna kadar tabii ons tarafta tekrar yükseliş trendi devam eder ve dolar kurunda da yükseliş devam ederse yeni zirveler, yeni seviyeler görebiliriz.'' dedi.

ALTINDA DÜŞÜŞ SİNYALİ

İslam Memiş altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceğine vurgu yaptı. Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş şu ifadeleri kullandı: ''Ama kısa vade için TL'de yakalanmış TL'ye geçmiş veya altın alacak yatırımcılar da kar satışını beklemeli. Çünkü ciddi anlamda bir yükseliş olduğu için tekrar 500 altı rakamları beklemesi gerekiyor. Genel görüntüye baktığımız zaman da dolar kurundan almış olduğu destek  gram altın / TL fiyatının yükselişlerini destekler. O yüzden 500 lira seviyesinin altında sarkmalar olursa yılsonuna kadar önümüzdeki yıl düğün yapacak, altın borcu olan veya altına yatırımı olacak vatandaşlarımıza iyi alım fırsatları sunacaktır.'' 


.ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ KISA SÜRECEK

Memiş yaşanan gelişmelerin altının fiyatlarının yükselmesi yönünde olduğunu söyledi. Memiş altın fiyatları ile ilgili 

''Yatırım yapmak isteyenler de uzun vadeli düşünmeli kısa vadeli dalgalanmalarda ters pozisyonda kalabilirler. Ama şu andaki küresel ekonomik tablo altın fiyatlarının yükseleceğini bize işaret ediyor. Altın fiyatlarınla beraber gümüş gram fiyatı ve gümüş ons fiyatında da yükselişler gördük. Genelde emtia fiyatları son bir aydır yükseliş trendini devam ettirdiğini gözlemliyoruz.'' vurgusu yaptı.

.Not: Haberdeki cümleler yatırım tavsiyesi değildir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap