SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İslam Memiş uyardı: Dolar önce bu seviyeye düşecek sonra ralli yapacak

İslam Memiş uyardı: Dolar önce bu seviyeye düşecek sonra ralli yapacak

27 Şubat 2022 Pazar - 16:16




Geçen hafta yaptığı manipülasyon uyarısını tekrarlayan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu yıl yatırımcıları rahat uyutmayacaklar diyerek uyardı.





Ülkemizde zaten bir sabitliğe kavuşamayan Altın fiyatları  Ukrayna - Rusya savaşı nedeniyle saha da dalgalanmaya başlamışken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mart ayı için köşesinde çarpıcı istatistikler paylaştı.

"Hafta sonu yine son dakika haberleriyle şu kadar asker öldü, burayı vurdular diye bir ton haber akışlar geldi." diyerek yazısına başlayan altın uzmanı İslam Memiş, "Bunu daha öncede söyledim, bu yıl hiç bir yatırımcıyı rahat oturtmayacaklar. " diyerek yatırımcıları uyardı.

EMTİA FİYATLARINDA BİLEREK RALLİ YAPTIRDILAR

Algı ve manipülasyonla yatırımcının elindeki varlıkları almaya çalışıldığına dikkat çeken Memiş, "O yüzden uzun vadeli bir yatırımcı olun, sepet yapın ve pariteyle işlem yapın. Rusya'nın saldırısında emtia fiyatlarına bilerek ve isteyerek ralli yaptırdılar. " açıklamasında bulundu

DOLAR ÖNCE DÜŞECEK SONRA RALLİ YAPACAK


Borsa yükselişle başladığını ancak yükselişlerin kalıcı olmayacağını tahmin ettiğini söyleyen İslam Memiş, "Dolar 13,62 TL seviyesinde 13,50-13,70 TL aralığında dalgalanan bir fiyatlama görebiliriz diye tahmin ediyorum. Ama son bir kez yine 13,40 TL seviyesini test etme olasılığını güçlü görüyorum. Mart ayından sonra yükseliş trendinin başlayacağını düşünüyorum. O yüzden Şubat ayında yaşanan gerileme 13,40 TL olabilir 13,30 TL olabilir. Bu seviyelerden sonra tekrar ralli yapma olasılığını güçlü gördüğümü söyleyebilirim." diyerek yatırımcıları uyardı.

GRAM ALTIN KAÇ LİRA OLACAK?

Gram altının geçen hafta 835 TL- 838 TL seviyesine kadar yükseldiğine dikkat çeken altın uzmanı, "Şu an 825 TL seviyelerinde. Altını Gram fiyatı, ONS fiyatında yaşanan geri çekilmeyle hafta düşüşle başladı. Bu hafta Gram Altın/TL fiyatını 810 TL seviyesini destek seviyesi 840 TL seviyesini ise direnç seviyesi olarak takip edeceğim." ifadelerini kullandı.

Memiş ayrıca gram altında bu yıl için hedefinin 1500 lira olduğunu tekrarladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap