SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İslam Memiş gram altındaki kritik sınırı açıkladı: Kemerleri Bağlayın

İslam Memiş gram altındaki kritik sınırı açıkladı: Kemerleri Bağlayın

23 Ocak 2022 Pazar - 16:28




Altın deyince akla gelen ilk isimlerden olan piyasa ve altın uzmanı İslam Memiş, yine yatırımcının korkutan açıklamalarda bulundu.





Önceki günlerde tarihi rekorunu tazeleyen altın fiyatları bir gecede müdahale edilerek düşürülürken, Aralık ayının son haftası tekrar yükselmeye başlamıştı. Altın fiyatlarının tekrar yükseleceğini bekleyen ve yüksekten altın toplayan yatırımcılar bu müdahale ile düşürülmeye karşın büyük bir şaşkınlık yaşadı yaşadı.

Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili o kadar net konuştu ki tarih bile verdi. 25 Ocak sonrasında FED kararlarının belirleyici olacağını belirten Altın uzmanı İslam Memiş, o gün ne olacağını tek tek sıraladı.

ONS ALTININ YÜKSELMESİNİN SEBEBİ UKRAYNA- RUSYA KRİZİ

Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş, bu sefer tarih verdi ve duyurdu. 25 Ocak FED kararına dikkat kesilen Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş, “Altının gram fiyatını takip etmek için dolar-TL kurunu takip etmeye devam ediyoruz. Gram altında düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Bunun nedenini de kısa vadede dolar kuruna bağlıyorum, orta ve uzun vade içinse altın ons fiyatına bağlıyorum. Hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında bir dalgalanma öngörüyorum. Dolayısıyla da düşüşler yatırımcıya alım fırsatı vermeye devam ediyor. Uzun vadedeki öngörüm 1450 lira seviyesi. Ancak özellikle şunu ifade etmek isterim ki ons altında ben jeopolitik riskler ve enflasyonlar alakalı yine 1960 - 2000 dolar seviyesine kadar yıl içinde bir yükseliş öngörüyorum ve bu beklentimi devam ettiriyorum. Ons altında Ukrayna-Rusya krizinden bahsedebiliriz, enflasyonun tekrar yükseliyor olması, bu yatırımcıların tekrar güvenilir liman olarak altını tercih ediyor olması gibi etkenler, altını olumlu yönde destekleyen faktörler arasında. Ons altın 1790-1830 seviyelerinde dar bantta dalgalanıyor. 25 Ocak’a kadarda bu bant aralığında kalacağını belirtmek isterim. Kripto para, emtia piyasası yani bütün yatırımcılar FED’e odaklanmış durumda. 2022’nin ilk pozisyonu FED toplantısı ile alınacak. Burada yatırımcıya yüzde 50 dolar yüzde 50 altın sepeti oluşturmasını tavsiye ediyorum. Yarı yarıya sepet yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

2022 POZİTİF YÖNDE DEVAM EDİYOR


Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş, açıklamalarını, “Özellikle gram altın yatırımcısının şunu da yakından takip etmesi gerekiyor. 2022 yılında mutlaka uzun vadeli pozisyonlarını koruması gerektiğini şahsen düşünüyorum. Eğer uzun vadeli pozisyon korunmazsa ve özellikle kısa vadeli al sat yapan bir gram altın yatırımcısı olursa yine geçen yıl gördüğümüz bu sert hareketlenmeden dolayı enkazlar görmeye devam ederiz. O yüzden gram altın yatırımcısı için 800 liranın altında, 700-800 lira bandında uzun vade için iyi alım fırsatları sunduğunu düşünüyorum. Yani 2022 yılında öngörümün pozitif yönde devam ettiğini söyleyebilirim” sözleri ile sonlandırdı.

Peki, siz İslam Memiş’in gram altın tahmini hakkında ne düşünüyorsunuz? altın kar getiren bir yatırım aracı mı? düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşır mısınız?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap