SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > IMF'den Türkiye'ye FED uyarısı: "Ekonomik türbülansa hazır olun"

IMF'den Türkiye'ye FED uyarısı: "Ekonomik türbülansa hazır olun"

10 Ocak 2022 Pazartesi - 14:03




Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelere FED uyarısında bulundu. IMF ekonomistleri, "ekonomik türbülansa hazır olun" dedi.





ABD Merkez Bankası Fed faiz artırımına hazırlanırken Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülke ekonomilerini "zor zamanların" beklediği uyarısı geldi.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER FED'İN SIKILAŞMASINA HAZIRLANMALI

IMF'nin internet sitesinde “Gelişmekte olan ekonomiler Fed'in sıkılaşmasına hazırlanmalı” başlığıyla yayımlanan yazıda, Fed'in beklenenden daha hızlı şekilde faiz artışlarına gitmesinin finansal piyasaları sarsabileceği ve küresel olarak finansal koşulları sıkılaştırabileceği belirtildi.

Yazıda, bu gelişmelerin, ABD'de talep düşüşünün yanı sıra gelişmekte olan ülkelerde sermaye çıkışlarına ve para birimlerinde değer kayıplarına neden olabileceğine dikkat çekildi.

Yüzde 36’lık enflasyona rağmen yüzde 14’lük politika faizine sahip olan Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında reel faizin en düşük olduğu ülke konumunda.


"EKONOMİK TÜRBÜLANSA HAZIR OLUN"

IMF ekonomistleri "Bu durumun Fed'in daha hızlı parasal sıkılaştırmaya gitmesi ile kesişmesi riski düşünüldüğünde, gelişmekte olan ülke ekonomileri ekonomik türbülans potansiyeline karşı hazırlıklı olmalı" diyerek gelişmekte olan ülkelerin yüksek enflasyon ve kamu borcuyla da karşı karşıya olduğuna da dikkat çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
IMF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap