SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > IMF'den Mısır'a 2 milyar dolar kredi

IMF'den Mısır'a 2 milyar dolar kredi

30 Haziran 2018 Cumartesi - 15:10




Uluslararası Para Fonunun (IMF), yeni ekonomik programın desteklenmesi amacıyla Mısır'a vermeyi taahhüt ettiği 12 milyar dolarlık kredinin dördüncü di





Mısır Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, onayın, IMF  heyetinin, ülkedeki reformların üçüncü periyodik gözden geçirme çalışmalarının  başarıyla sonuçlanmasının ardından geçen mayıs ayı ortalarında yayınladığı  raporun doğrultusunda gerçekleştiği belirtildi.
 
Açıklamaya göre, Mısır Maliye Bakanı Muhammed Muıyt, kredinin dördüncü  diliminin serbest bırakılmasının, ülkedeki olumlu ekonomik gelişmeler ve  hükümetin ekonomik ve sosyal programlarını uygulamada başarılı olmasının ışığında  gerçekleştiğini dile getirdi.
 
Muıyt, kredinin dördüncü dilimiyle birlikte Mısır'ın IMF'den aldığı  meblağın 8 milyardolara ulaşacağını kaydetti.
 
Mısır hükümeti, cüneyhte serbest kura geçilmesini de kapsayan ekonomik  reformlar yapılmasına karşılık 12 milyar dolarlık kredi sağlanması konusunda 2016  yılında IMF ile anlaşmaya varmıştı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
IMF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap