SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > IMF'den 2021 yılı için küresel büyüme tahmini

IMF'den 2021 yılı için küresel büyüme tahmini

22 Temmuz 2021 Perşembe - 11:21




Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, 2021 yılı küresel ekonomik büyüme tahmininin yüzde 6 seviyesinde güncellenebileceğini açıkladı.





Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü (PIIE) tarafından düzenlenen video konferans etkinliğinde, küresel ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Bu yıl kayda değer bir toparlanma öngördüklerini belirten Georgieva, nisan ayında dünya ekonomisi için öngörülen yüzde 6'lık büyüme beklentisinin temmuzda da yüzde 6 olduğunu kaydetti.

"BAZI ÜLKELERİN HIZLI, BAZI ÜLKELERİN YAVAŞ BÜYÜYECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR"

Georgieva, "Ancak nisan ve temmuz arasında bu yüzde 6'nın bileşimi değişti. Bazı ülkelerin artık daha hızlı büyüyeceği, bazı ülkelerin ise daha yavaş büyüyeceği tahmin ediliyor" dedi.

Aradaki farkın, yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı aşılamanın hızı ve harekete geçmek için gerekli mali alanın varlığı olduğunu belirten Georgieva, bu nedenle aşılamanın ekonomi politikası olduğu konusunda ısrarcı olduklarını dile getirdi.


IMF, 27 Temmuz'da Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyecek. Son olarak nisan ayında yayımlanan raporda, küresel ekonominin 2021'de yüzde 6 ve 2022'de yüzde 4,4 büyüyeceği tahmin edilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
IMF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap