SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > IMF Başkanı faizi işaret ederek uyardı: Hazırlıklı olun

IMF Başkanı faizi işaret ederek uyardı: Hazırlıklı olun

13 Ocak 2022 Perşembe - 16:04




IMF Başkanı Kristina Georgieva, merkez bankalarının enflasyon ile mücadele için faiz artırmalarının gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler arasındaki farkı daha da büyütebileceğini söyleyerek uyardı.





IMF başkanı, ekonomik toparlanmanın yavaşlaması ve enflasyon ve tedarik zinciri darboğazları, sosyal huzursuzluk gibi risklerin ortaya çıkmasıyla dünyanın bu yıl daha büyük bir belirsizlik ve türbülansla karşı karşıya olabileceğini söyledi.

Georgieva “Pandemiden kaynaklanan iki yıllık ekonomik çalkantıdan duyulan hoşnutsuzluk, bazı ülkelerde daha büyük huzursuzluklara yol açabilir” dedi.

“HUZURSUZLUKLAR BU YIL DA ÇIKABİLİR”

Georgieva, dün Washington merkezli düşünce kuruluşu olan Küresel Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen online etkinlikte, “Daha fazla türbülans olabileceğine hazırlıklı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Küresel ekonomide büyümenin devam edeceğini ancak bunun güçlü rüzgarlara karşı olacağını belirten Georgieva, 2019 yılında yaşanan sosyal huzursuzluklarının bu yıl yeniden ortaya çıkabileceğini ifade etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
IMF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap