SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İhracat dondu!

İhracat dondu!

07 Şubat 2014 Cuma - 08:38




Rusya ve Ukrayna buz tuttu. Bulgaristan'da yaşanan tır geçişi sorun oldu. Yaş sebze meyve ihracatı durma noktasına geldi.





Rusya ve Ukrayna'daki zorlu kış koşulları ve Bulgaristan ile yaşanan tır geçiş belgesi sorunu nedeniyle Antalya'dan yapılan yaş meyve sebze ihracatı durma noktasına geldi. Yaş meyve dolu tırlar pazara ulaşamadığı için ihracatçı üreticiden mal almayı durdurdu, bu da ürünlerin üreticinin elinde kalmasına ve ucuzlamasına neden oldu.  Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya ve Ukrayna'da kış mevsiminin çok sert geçtiğini, sıfırın altında 20 derecelerde olan sıcaklık nedeniyle ulaşım sorunu yaşandığını, bunun da ihracatı olumsuz etkilediğini söyledi. Tır geçiş belgesinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Avrupa'ya ihracat yükü taşıyan tırların Kapıkule ile Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük sahasında bekletildiğini hatırlatan Satıcı, "Rusya tarafında yaşanan ulaşım sorununa bir de Bulgaristan ile yaşanan tır geçiş belgesi sıkıntısı eklenince bölgeden yaş meyve sebze ihracatı çok ciddi etkilendi" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap