SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İflas erteleme dev yatırımı vurdu

İflas erteleme dev yatırımı vurdu

23 Ağustos 2016 Salı - 08:53




İflas ertelemeyi kötüye kullanan firmaların sayısı artıyor. Demaş Kablo Sanayii A.Ş'nin yaklaşık iki yıldır aldırdığı iflas erteleme kararları, Tuzla'





Parasını ödediği halde malzemeyi Demaş Kablo'dan alamayan OTM Mühendislik, dolandırıldığını söyleyerek yargıya başvurdu.

Son yıllarda hiç gündemden düşmeyen iflas ertelemeler, alacaklı firmaları da vuruyor. İstanbul'da kurulu bulunan Demaş Kablo'nun iki yıldır mahkemeler üzerinden sağladığı iflas ertelemeler, dev bir yatırımı durma noktasına getirdi. İstanbul Tuzla'da yapımı devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin inşaatı, Demaş'ın malzemeyi bir türlü teslim etmemesi nedeniyle bir türlü ilerlemiyor.

ALACAKLILAR MAĞDUR 1992 yılında limited şirket olarak Nihat ve Adnan Yılmaz kardeşler tarafından kurulan Demaş Kablo A.Ş, aldığı son bir kararla sermayesini 1 milyon lira artırarak 6 milyon liraya çıkardı. Bu kararla iflas ertelemede hukuki durumu düzelttiğini göstermeye çalışan firma, geçen İstanbul Tuzla'da temeli atılan 400 yataklı hastane inşaatı için kablo teslimi anlaşmasını yerine getirmedi.

OTM Otomasyon Mühendislik şirketi ile yaptığı anlaşma gereği iş karşılığı aldığı çekleri de iade etmedi. Mahkemeye yansıyan dava dosyasına göre, Demaş Kablo, söz konusu hastanenin ihtiyacı olan 1,8 milyon liralık kabloyu 15 adet çek karşılığında teslim edecekti. Ancak Demaş A.Ş, çeklerden 319 bin liralık kısmını tahsil etmesine karşın bu tutar karşılığı teslim yükümlülüğünü yerine getirmedi. OTM Otomosyon firması da, ödemesini çekle yaptığı ürünü alamayınca mahkemeye başvurarak, Demaş'a verdiği çeklerden 5'inin iadesini talep etti ve sözleşmenin de feshedildiğini bildirdi.

ÇEKLER 3. ŞAHISLARDA


Mahkemeden çekilen ihtarnameye karşılık Demaş, iflas ertelemesine gittiğini bildirdi. Bu talepten dolayı alacak davasının iflasçı firma lehine işlemesi OTM'yi batırma noktasına getirdi. Dolandırıldığını belirten. OTM Mühendislik'in sahibi Serdar Kolbaşı, iflas erteleme talebinde bulunduğunun kendilerine bildirilmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Demaş'a verdikleri çeklerin 3'üncü şahıslarda çıktığını fark ettiklerini belirten Kolbaşı, firmalarına haciz işlemi yapılmaya çalışıldığına da dikkat çekti.

DÜRÜST MÜKELLEF İÇİN

İflasın ertelenmesi, borca batık durumda olan bir işletmenin belli koşullarla iflasına karar verilmesini gerektiren borca batıklık durumunu ortadan kaldırmak, firmanın mali durumunun düzelmesi ve varlığını ve faaliyetlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla getirilmiş bir düzenleme. İflas erteleme kararı verilen bir firmadan olan alacaklar için iflas ertelemede herhangi takip işlemi yapılamıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap