SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > “Herkes Merkez Bankası’nı takip etsin”

“Herkes Merkez Bankası’nı takip etsin”

19 Nisan 2015 Pazar - 10:30




Bir takım temaslar için ABD'de bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dolar konusunda herkesin Merkez Bankası'nı takip etmesi gerektiğini söyledi.





Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da önemli açıklamalarda bulundu. Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, TL'deki değer kaybına ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Benden, 12,5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü, serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Eğer, kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir açıklama varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve açıklamalarından öte Merkez Bankamızın yaptıklarıdır. Serbest kur rejimi uyguluyoruz, ancak kurdan enflasyona geçişgenlik olduğu için Merkez Bankası tabii ki kur konusunda kayıtsız kalmıyor, kalamıyor. Ben, herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesini tavsiye ediyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap