SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Her şeye zam yapılırken tek bir şeye indirim geldi

Her şeye zam yapılırken tek bir şeye indirim geldi

30 Ocak 2021 Cumartesi - 16:50




Türkiye güne zam kararlarıyla uyanırken, Kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde ise KDV yüzde 1'e düşürüldü.





Türkiye güne zam kararlarıyla uyanırken, Kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde ise KDV yüzde 1'e düşürüldü.

Resmi Gazete’de yayımlanan 3469 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “Deprem Vergisi” olarak bilinen Özel İletişim Vergisinin oranına zam geldi. Alınan karara göre Özel İletişim Vergisinin oranı yüzde 7,5’ten yüzde 10’a çıkarıldı.

Öte yandan, Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Karar'ı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanında yapılacak olan konutlara ilişkin taahhüt işlerine yönelik KDV oranı yüzde 1'e indirildi.

ESKİ ORAN YÜZDE 18’Dİ

Taşınmaz maliklerinin müteahhitlere arsa payı vermeden dönüşüm projelerini doğrudan kendileri yaptırarak aynı alanda konut inşa etmek istemeleri ve bunun için müteahhitlerden inşaat taahhüt hizmeti almaları halinde, bu hizmetlere genel oranda yüzde 18 KDV hesaplanıyordu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap