SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Hazinenin son durumu dolar kurunu fırlatacak! İşte korkunç rakamlar

Hazinenin son durumu dolar kurunu fırlatacak! İşte korkunç rakamlar

10 Ağustos 2021 Salı - 11:30




Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kuru için korkunç rakamlar verdi. Hazinedeki nakit dengesini açıklayan Zelyut verilere göre dolar kurunda yükselişlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.





Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut hazineden gelen verilerin açıklanmasıyla dolar kurundaki yükselişin kesinleştiğini öne sürdü.

Ekonomist Zelyut bugünkü “Hazine dolar alarmı veriyor” başlıklı videosunda Türk Hazine'sin nakit dengesini açıklarken  ortaya çıkan vahşim tabloyu gözler önüne serdi. Hazinede çok ciddi açıkların oluştuğunu rakamlarla ortaya koyan Zelyut bu durumun ağır bedellerinin olacağını dolar kurunda ani yükselişler oluşturacağını iddia etti.

HAZİNEDEKİ BORÇ YÜKÜ ARTIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan aldığı tabloyu takipçileriyle paylaşan Türk Hazinesindeki Nakit dengesiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“2021 yılı ocak ve temmuz ayı arasındaki rakamlara bakıyoruz. Gelirlere baktığımız zaman 711 milyar 977 milyon TL’lik bir gelir, 820 milyar 612 milyon TL’lik bir giderimiz var. Dönüp nakit dengesine baktığımızda ocak ve temmuz arasında 106.2 milyar TL’lik bir nakit açığı var”


Hazinedeki 106.2 milyar TL’lik açığın aslında 150 milyar TL olacağını ifade eden Zelyut bu durumun önüne mart ayında Merkez Bankası’ından kefen parası diye tabir edilen 40.9 milyarlık paranın hazineye aktarılmasıyla engellendiğini belirtti.

DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Daha önceki yıllara göre Hazine’deki açığı değerlendiren Zelyut 2015 yılında 17.1 milyar, 2016 yılında 38,2 milyar, 2017 yılında 60,4 milyar, 2018 yılında 70 milyar 2019 yılında 130 milyar, 2020 yılında 181,9 milyar TL’lik açık oluştuğunu söyledi. Her geçen yıl hazinedeki açığın büyüdüğünü rakamlarla ortaya koyan Zelyut "Bu iş böyle devam ettikçe dolar kuru da yukarı doğru gidecek. Bu riski yatırımcı görüyor ve TL’de durmuyor dolara kaçıyor.  Bakın borç miktarı arttıkça dolar kuru güçlenir, Türk Lirası pula döner. Yarın IMF’den para gelir dolar kuru tekrar düşer bu başarı mı?” diye konuştu

Hazinedeki faiz ödemelerine de ayrı bir parantez açan Zelyut, faiz ödemelerinin 2015 yılında 50 milyar TL iken iki katına çıkarak 100 milyar TL’ye ulaştığını  ve vatandaşın kanını sülük gibi emdiklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap