SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Hava sıcaklığı balık tezgahlarını olumsuz etkiliyor

Hava sıcaklığı balık tezgahlarını olumsuz etkiliyor

29 Aralık 2022 Perşembe - 16:24




Hava sıcaklığının düşmemesi balık tezgahlarını olumsuz etkiliyor. Esnaf, havaların soğuması ve kar yağışıyla balık bolluğu yaşanacağı, fiyatların da gerileyeceğini öngörüyor.





Havaların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle balık tezgahları boş kaldı. Havaların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirten balıkçı Samet Balyemez, “Bu nedenle balıklar yüzeye çıkmıyor. Hava soğuksa balık dipten yüzeye çıkar ve bu da tezgahlara olumlu yansır. Havaların ısınmasıyla balıklar azaldı. Fiyatlar sınırlı ölçüde düşer. Geçen yıl bu ay kar yağıyordu. Bu yüzden geçen sene bol ve ucuz balık yedik. Balıklar yerinde kalsın diye hava soğuk olacak. Bu nedenle deniz suyu sıcaklığı balıklar için çok önemlidir. Şu an hava şartlarından dolayı balık bolluğu yaşayamıyoruz. Bu yıl kar suyunun balığın kulağına kaçtığını söyleyemedik. İnşallah önümüzdeki günlerde kar yağdığında güzel ve lezzetli bir balık yeriz” dedi.

Balık fiyatları hakkında bilgi veren Balyemez, "Hamsi, istavrit kilosu 70 TL, palamut 80 TL, levrek 120 TL, çipura 120 TL satıyoruz. Havalar soğusa bu fiyatlar düşecek. Hamsi ve istavrit 50 TL'ye düşecek Hamsi ve istavritte talep çok" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap