SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Güney sahilleri Ruslara hasret

Güney sahilleri Ruslara hasret

19 Haziran 2015 Cuma - 15:57




Turizmdeki kan kaybı sürüyor. Başta Rusya olmak üzere birçok ülkeden gelen turist sayısı geçen yılın altında.





Turizmde sıkıntılı süreç. Antalya’ya 5 ayda gelen turist yüzde 10.3, Rus turist yüzde 32.2 azaldı. Yerli turist içinse seçim bitti, okullar kapandı ama bu kez de Ramazan durgunluğu hakim. Ekonomik kriz nedeniyle Rus turist sayısı azalınca güney sahillerindeki yaz otellerinde geçen yılki hareketlilikten eser kalmadı. Rusya’nın yanısıra Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkelerden gelenlerin ayağı da kesildi. Rusya’dan 2014 yılında gelen turistlerin sayısı 5 milyona dayanmış ve Alman turistlerin ünvanına göz dikmişti.

Alman turistlerin sayısında da her geçen yıl bir miktar düşüş olsa da yıl toplamında 5 milyon kişiAlmanya’dan Türkiye’ye geliyor. Ancak yılın ilk 4 aylık verilerine bakıldığında Fransız ve İsrailli turistlerin sayısında önemli miktara düşüş olduğunu görülüyor. 2015’in ilk 5 ayında yüzde 0.51 oranında azalan turist sayısı 6 milyon 967 bin kişide kaldı. 

Ruslar % 32.4 azaldı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı ocak-mayıs döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.3 azalarak 2 milyon 495 bin kişi oldu. Antalya’ya 2014 yılının ocak-mayıs döneminde 2 milyon 784 bin yabancı turist gelmişti. Böylece Antalya, yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 290 bin yabancı  ziyaretçi kaybetti.

İlk 5 ayda Rus turist sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.4 gerileyerek 802 bin kişiden 542 bin kişiye düştü.  Antalya’nın önemli pazarları arasında yer alan Hollanda, İsveç,Belçika, Ukrayna, Danimarka, Norveç, İran, Fransa, İsviçre, Kazakistan gibi ülkelerden gelişler azaldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap