SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gram altında yeni rekor! Altında sert yükselişin nedeni belli oldu

Gram altında yeni rekor! Altında sert yükselişin nedeni belli oldu

05 Mart 2024 Salı - 10:07




Gram altın ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Cuma günü 2100 lira seviyesinin üzerine çıkan gram altın fiyatı pazartesi günü de sert yükseliş göstererek dikkatleri üzerine çekti. Piyasada iki günde görülen sert hareketin sebebi merak ediliyor. Peki gram altın neden rekor kırıyor? İşte detaylar...





Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’deki gelişmeler belirlemeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine ne zaman gideceğine ilişkin fiyatlamalar altın piyasası üzerinde etkili oluyor.

Altın fiyatları Fed'in faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığı yönündeki işaretlerin etkisiyle geçtiğimiz gün sert yükseliş gösterdi. Ons altın fiyatı dün akşam saatlerinde 2119 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ons altın en son 4 Aralık tarihinde 2148 dolar seviyesine kadar yükselmişti.

GRAM ALTINDA REKOR ÜSTÜNE REKOR 

Ons altındaki sert yükseliş yurt içinde gram altın fiyatının rekor üstüne rekor kırmasına yol açıyor. Cuma günü 2105 lira seviyesine kadar yükselen gram altın yeni haftanın ilk işlem gününde yeniden rekor kırdı.

NEDENİ BELLİ OLDU 

Dün akşam saatlerinde 2150 lira seviyesini gören gram altın önemli bir eşiği daha aştı. Özellikle ons altındaki ani hareketlenmeler ve dolar/TL’deki yukarı yönlü seyir gram altın fiyatının rekor kırmasına yol açıyor.

GRAM ALTIN İÇİN ÇARPICI TAHMİN! 

Öte yandan IKON Menkul tarafından hazırlanan gram altın analizi şöyle: “Gram altın, dolar kurundaki istikralı yükselişin bu hafta biraz daha hızlanması bir yana, ons altın $ tarafında Cuma gününden bu yana sert bir yükselişin gerçekleşmesiyle birlikte 2147 seviyesine kadar yükseldi. Ons altının durumu bir yana, ürünün kendi tekniğine baktığımızda kısa vadedeki trend takibini 8 haftalık ortalama ile izliyoruz

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap