SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gram altın yeniden şahlandı! İslam Memiş'ten yeni rekor tahmini!

Gram altın yeniden şahlandı! İslam Memiş'ten yeni rekor tahmini!

24 Eylül 2021 Cuma - 18:39




Merkez Bankası'nın kararıyla rekora koşan dolar, gram altını da yeniden şahlandırdı.





Merkez Bankası'nın politika faizinde 1 puanlık indirime gitmesinin ardından gram altın da yeniden harekete geçti. Uzun bir aranın ardından yeniden 500 TL seviyesine çıkarak, yatırımcısının yüzünü güldüren gram altında yeni rekor tahmini geldi. Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının geçen yıla göre daha fazla yükseleceğini söyledi.

MERKEZ BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDU

Merkez Bankası'nın bu ay da pas geçmesinin beklendiğini ancak sürpriz bir kararla 100 baz puan indirim yapıldığını belirten İslam Memiş, "Merkez Bankası da faiz indirimi yapılırsa dolar kurunun yükseleceğini çok iyi biliyor. Nihayetinde böyle oldu. Dolar 8.80 TL seviyesinin üstüne attı kendini. 8.80 psikolojik direnç seviyesi teknik olarak. Öyle bir zamanlama oldu ki, Çarşamba günü FED'in toplantısı da vardı. FED sürpriz yapmadı. FED Başkanı Powell, yıl sonuna doğru varlık alımını azaltacağını söyledi. Bu bir sonraki ay da olabilir. Bu doğrultuda doğal olarak dolar değer kazanacak. Bu söylemin ardından gelen Merkez Bankası kararı doların TL karşısında iki kez değer artışını sürdürmesine yol açtı. Bu trend 9.00 TL'ye kadar devam edebilir." ifadelerini kullandı.

PİYASALAR 2 KEZ DAHA İNDİRİM BEKLİYOR

Piyasaların yıl sonuna kadar iki kez daha 50 veya 100 baz puanlık bir indirim beklediğini vurgulayan İslam Memiş, şu anda fiyatlamanın başladığını belirtti.


İslam Memiş, "Doların yükselişi yeni zamları da beraberinde getirdi. Elektronik cihazlarda 500 TL'lik zamlar geldiğini görüyoruz. Karşımızda yüzde 15 hedeflenen bir enflasyon hedefi var. Bugünkü tabloda düşük kur sürpriz olur. Ani faiz değişiklikleri, görevden almalar, nedeniyle yaşanan kur şoklarının verdiği zarar hiçbir yerde yok. Kur şokuyla birlikte fırsatçılık, dolayısıyla enflasyonu etkiliyor. Bunun olumlu bir tarafı yok. Başka gelişmeler de olacak." diye konuştu.

"YIL SONUNA KADAR YENİ REKORLAR GÖRECEĞİZ"

İslam Memiş gram altındaki tahminlerini şu şekilde sıraladı:

"Altının gram fiyatı da bu yükselişten nasibini aldı. Yeniden 500 TL'yi aştı. 480-490 bandında sıkışma vardı. Altında düşük fiyatlar beklenmemesini söylemiştik. Gram altında yeni zirveler bekliyorum. Gram altın son olarak 540 TL'yi görmüştü. Bu yıl 560 TL ve üzerindeki rakamlar olabilir. Geçen sene koşarak altın alanlar ve hala yükselmedi diyenler var. Acele etmeyin altın fiyatları düşmüyor. 9 ay önce 451 TL'den başlamıştı. O günden bu yana 50 TL yükseldi. Gram düşmüyor, düşmeyecekte. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar, döviz borcu olanlar rehavet içinde olmasın.

Kapalıçarşı'da piyasasında büyük bir sessizlik var.  Şuanda elinde altını olan da olmayan da bekliyor. Altını olan daha çok yükselecek diye altın almayanlar da düşecek diye bekliyor. Zamanında alanlar şanslı. Fırsat kollayanlar biraz daha bekleyebilir. Yine olumsuz açıklamalar gelmeye devam ediyor. "


Editörün notu: İçerik haber amaçlı oluşturulmuştur. Yatırım tavsiyesi içermez

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap