SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gram altın şimdi alınır mı? Ünlü isimden şaşırtan gram altın tahmini

Gram altın şimdi alınır mı? Ünlü isimden şaşırtan gram altın tahmini

27 Ekim 2021 Çarşamba - 17:36




Altın fiyatları özelinde gram altın fiyatlarında yaşanan hareketler vatandaşı düşündürüyor. Gram altın şimdi alınır mı veya satılır mı soruları çokça soruluyor. Ünlü ismin gram altın tahmini şöyle...





Altın fiyatları genel itibariyle yükselişlere her gün bir yenisini ekliyor. Gram altın fiyatları bu haftaya 560 TL seviyesinde başladı. Altın fiyatlarındaki bu hareketlilik vatandaş tarafında da merak ediliyor. Vatandaşlar gram altın şimdi alınır mı veya satılır mı şeklinde sorularına cevap arıyor. Ünlü ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten ise gram altın fiyatı için şaşırtan bir tahmin geldi. Yıldırımtürk, gram altın fiyatı için 600 liraya işaret etti. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu ise altın alınır mı satılır mı? sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

GRAM ALTIN FİYATI NE OLACAK?

Gram altın fiyatları son aylarda rekor seviyelerine çıkarak yatırımcısı sevindirdi. Dolar kuru artışıyla beraber harekete geçen altın fiyatları yukarı yönlü seyrine güncel gelişmelere göre devam ediyor. Vatandaşlar gram altın fiyatı noktasında beklentileri haliyle merak ederken ekonomistler ve teknik analiz uzmanları altın fiyatları için değerlendirmelerini sürdürüyor.

ONS altın fiyatı, şu dakikalar itibariyle önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 1.789 dolardan alıcı buluyor. Ekonomi analistleri, Amerika ile Çin arasındaki gerilimin artabileceğine ilişkin endişelere karşın ONS altın fiyatında 1810 direncinden başlayan düşüşünü sürdürdüğünü kaydetti.

ÜNLÜ İSİMDEN ŞAŞIRTAN GRAM ALTIN TAHMİNİ


Altın fiyatları tarafından sert hareketle devam ederken Altın Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten gram altın fiyatları için çarpıcı bir değerlendirme geldi. Yıldırımtürk,  sene sonuna doğru dolar kuru ve altındaki yükselişin devam etmesini beklediklerini söyledi ve şöyle devam etti: 

“Şu anda piyasalar Merkez Bankası’nın bir sonraki faiz indirimi beklentisini satın alıyor. Kur beklentilerine paralel altın yatay seyretse bile gram altının 600 liraya ulaşmasını bekliyoruz.”

ALTIN ŞİMDİ ALINIR MI SATILIR MI?

Analist Tunç Şatıroğlu da yatırımcıya tavsiyeler verdi. Şatıroğlu, “537'de destek bulmuş. Belki biraz daha düşüş olabilir. Ama ben altını tutarım. Eğer 533'e gelirse oradan alınabilir. Tekrar yükselişe geçer 557'nin üzerinde kapanıyorsa bir daha alınabilir sonra. Bunun haricinde ne alınır ne satılır. Altında 27 Eylül'de alın demişiz. Bir sonraki hedef 590.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap