SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Goldman Sachs'tan MB analizi: Kavcıoğlu geçici, Erdoğan'ın itibarı değil

Goldman Sachs'tan MB analizi: Kavcıoğlu geçici, Erdoğan'ın itibarı değil

21 Ekim 2021 Perşembe - 15:27




Goldman Sachs ekonomisti Erik Meyersson, Merkez Bankası kararı sonrasında ilk analizi yaptı. TL'deki düşüşe dikkat çeken Meyerson, "Ağbal'ın görevden alınmasından daha kötü" dedi.





Merkez Bankası'nın Eylül ayındaki 100 baz puan indirimin ardından Ekim ayında 200 baz puan indirim daha geldi. Merkez Bankası'nın kararı sonrasında Dolar/TL 9.50 Euro/TL 10.979 , Gram altın ise 540 TL seviyesini gördü. Merkez Bankası'nın bu adımının ardından uluslararası ekonomi çevrelerinden ilk yorumlar gelmeye başladı.

Sosyal medya hesabından TL/ Dolar analizi yapan Goldman Sachs ekonomisti Erik Meyersson, Merkez Bankası'nın kararını açıklayacağı zaman "Şimdi Türk para politikasına geçiyoruz..." diyerek camdan atlayan bir animasyon görüntüsü paylaştı. 

Merkez Bankası'nın PPK kararıyla TL'nin hızla değer kaybettiğini belirten Meyerson, "devlet 10 yıllık getirisi %20,4'e varıyor ve 5 yıllık başa başlar şimdi %17'nin biraz altında (!) , Ağbal'ın görevden alınmasından hemen sonraya göre daha kötü." yorumunu yaptı.

Merkez Bankası'nın politika faizini indirme gerekçesine atıfta bulunan Meyerson, Merkez Bankası'nın bu kararla; "Faizi sadece 200 baz puan azalttık." dediğini belirtti.

Meyerson, "Temel olarak, TCMB enflasyonu yükseltmeye kısa bir süre ara verecek, ancak 2022'de enflasyon hemen yükselmeye başlayacaktır" uyarısında da bulundu.


Meyerson son olarak; ""Erdoğan'ın Merkez Bankası" ve bunun bir hata olduğunu düşünmüyorum. Kavcıoğlu geçici, Erdoğan'ın itibarı ise değil" notunu düştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap