SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gizli zam ifşa oldu: gramaj hilesi!

Gizli zam ifşa oldu: gramaj hilesi!

19 Ağustos 2023 Cumartesi - 11:30




Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den gramaj hilesi uyarısı geldi. Milyonlarca üründe yapılan bu hileyle fahiş gelirler elde ediliyor. Palandöken, tüketicileri uyardı.





Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik krizden geçen ülkede a'dan z'ye tüm ürünlere gelen zamları firmalar buldukları bir hile ile yenilir yutulur hale getirdi.

Ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapılıyor.

Palandöken "Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli" ifadesini kullandı.

GRAMAJ HİLE: GİZLİ ZAM

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yurttaşları alışveriş yaparken gramaj hilelerine karşı dikkati olmaları yönünde uyardı. Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapıldığına dikkati çeken Palandöken, özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticilerin kar marjlarını artırmak için ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi yanılttığını belirtti.


Palandöken şunları yazdı:

"Özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticiler kâr marjlarını artırmak için bu ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi yanıltıyor. Bunu tek bir üründe değil milyonlarca üründe yaparak büyük kazançlar elde ediyorlar. Bu ürünlere gramaj standardının getirilmesi alışveriş yaparken ürünlerin daha doğru değerlendirilmesine ve daha bilinçli alışveriş yapılmasına imkân sağlar. Ayrıca bu standartlar tüm üreticileri belirli bir ürün için ortalama fiyat skalası belirlemeye yönlendirir."

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap