SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gazze'deki fabrikalarda üretim durdu!

Gazze'deki fabrikalarda üretim durdu!

12 Ağustos 2018 Pazar - 14:54




Filistin İş Adamları Derneği Başkanı Ali el-Hayik, İsrail tarafından abluka altında tutulan Gazze Şeridi'ndeki fabrika ve üretim tesislerinin yüzde 95





Filistin İş Adamları Derneği Başkanı Ali el-Hayik, yazılı açıklamasında, İsrail ile Gazze arasında ticari  malların ithalat ve ihracatının yapıldığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nın  kapatılması nedeniyle 75 bin kişinin işini kaybettiğini belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki fabrika ve üretim tesislerinin yüzde 95'inden  fazlasında faaliyetlerin durduğuna dikkati çeken Hayik, durumun bu şekilde devam  etmesi halinde görülmemiş bir işsizlik ve yoksulluk yaşanacağı uyarısında  bulundu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukasını ağırlaştırmasından dolayı  Gazze ekonomisinin tehlikeli bir aşamadan geçtiğini vurgulayan Hayik, hızlı çözüm  bulunmadığı takdirde hayatın tüm alanlarında büyük ve kapsamlı bir çöküş  yaşanacağını kaydetti.

Hayik, sınırın kapatılmasından dolayı malların İsrail depolarında  bekletilmesi neticesinde Filistinli tüccar ve ithalatçıların milyonlarca dolar  zarar edeceklerine işaret ederek, tüm yetkililere sınır kapısını açması için  İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulundu.

İsrail, tek ticari sınır kapısını da kapattı


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Temmuz'da abluka altındaki  Gazze'ye ticari malların girişi için kullanılan tek sınır kapısı Kerm Ebu  Salim'in kapatılacağını duyurmuştu.

İsrail, 17 Temmuz'da Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı gıda ve ilaç  girişi hariç tamamen kapatmış, Gazze denizi açıklarındaki avlanma mesafesini de 9  milden 3 mile düşürmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap