SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fındıklar alındı paralar ödendi

Fındıklar alındı paralar ödendi

01 Ekim 2017 Pazar - 17:51




TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, alımlara yaklaşık bir ay önce başlayan TMO'nun şimdiye kadar 12 bin üreticiden 22 bin ton fındık alarak karşı





Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, alımlara yaklaşık bir ay önce başlayan TMO'nun şimdiye kadar 12 bin üreticiden 22 bin ton fındık alarak karşılığında 166 milyon lira ödediğini bildirdi. Soydan, serbest piyasada işlem gören fındık fiyatının 8,50 lira seviyelerinde olduğunu, bu şartlarda üreticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'ni tercih ettiğini belirtti. Özellikle TMO'nun alım şartlarını üretici lehine iyileştirmesi ve alım noktalarını artırmasıyla buraya ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Soydan, TMO'nun şimdiye kadar 12 bin üreticiden 22 bin ton fındık alımı yaptığını ve karşılığında 166 milyon lira ödediğini söyledi. Soydan, üreticilerin TMO'ya fındıklarını verebilmek için ofisin resmi internet sitesinden randevu aldığını kaydederek, önümüzdeki günler için 44 bin üreticiye yaklaşık 102 bin ton fındık alımı için randevu verildiğini, bu sayının gittikçe artacağını düşündüklerini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap