SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fındıkçıya çağrı!

Fındıkçıya çağrı!

11 Ağustos 2015 Salı - 14:35




Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı Giresun Ziraat Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.





Fındıkçıya çağrı var... Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapan Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Giresun Ziraat Odaları olarak, yapılan son 15 günde alan çalışmalarında fındıkta yüzde 10-15 hatta yüzde 20'lere varan bir hasarın söz konusu olduğunu söyledi. Yaman daha önce rekolte açıklayanlara ise “730 bin ton açıklanan rekolte bu hasarlar göz önünde bulundurularak mı yoksa şuan bizim yaptığımız gibi alan tespit çalışmaları yapılarak mı belirlendi ? Bunu sormak istiyoruz. Üreticileri kandırmanın bir anlamı yok. Üreticilerimiz şuan kan ağlıyor, fındıkta ciddi anlamda küllenmeden dolayı hasar oluşmakta, dökülmeler oluşmakta, çürümeler oluşmakta ve bunu da üreticilerimiz fındığı patoza verdiği zamanda göreceklerdir ve masa başında oturarak rekolte tespiti yapanlar bunu da farkına fındığı aldıklarında varacaklardır“ ifadelerini kullandı.

“KÜLLEME İÇİN VERİLEN GEÇİCİ RUHSATLI İLAÇ HİÇ BİR İŞE YARAMADI”

Erim Yaman, küllenmenin bu zaman kadar lisanslı bir ilacı olmadığını defalarca vurguladıklarını da hatırlatarak "Tarım Bakanlığı'nın geçici ruhsat verdiği bir ilaç mevcuttu, o ilaçta da kullanan vatandaşlarımızdan edindiğimiz bilgi, gördüklerimize göre ilacın hiçbir şeye faydası olmadığını sadece kandırmaca olduğunu yapılan alan çalışmalarında biz gördük ve Külleme hastalığının ilacının lisanlı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üretilmesini talep ediyoruz” dedi.
"Fındığı emanete vermeyin ve mecbur kalmadıkça pazara indirmeyin" çağrısı yapan Yaman, şunları söyledi:
"Biz defalarca ziraat odaları olarak şu çalışmayı yapıyoruz, fındığınızı emanete vermeyin, ihtiyacınız olduğu kadarıyla satın ve sahaya indirmeyin diye söylüyoruz. Geçen yıl görüldüğü üzere yoğun bir şekilde fındıkta emanete verilmeler oluştu. Tabi geçen yıl rekolte az olduğundan fiyatlar 22 TL ye kadar çıktı, bu yıl bizim üreticiden talebimiz ihtiyacınız olduğu kadar satsın. Bu şekilde yapıldığı sürece fındığın para edeceğini buradan vurgulamış olalım. Fiyat konusuna gelince daha önce yapılan Ziraat odası Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bizimde üreticilerimiz den aldığımız bilgiler 15 Lira'dan aşağıya satılmaması yönünde. Biz bugün bu toplantıyı yaparken tüm ilçe oda başkanları arkadaşlarımızla bir fiyat araştırması yaptık. Bu fiyatlarında 15 liradan aşağı düşmeyeceğini 15 liradan aşağıya düştüğü takdirde üreticinin fındık satmayacaklarını buradan basın aracılığı ile belirmiş olalım.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap