SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fitch'ten Türkiye'ye uyarı: Son 10 yılın en zorlu süreci olacak

Fitch'ten Türkiye'ye uyarı: Son 10 yılın en zorlu süreci olacak

20 Haziran 2022 Pazartesi - 16:35




Fitch'in son raporunda, Türkiye'deki sigorta şirketleri son on yılın en zorlu koşullarında faaliyet gösterdiği belirtildi.





Fitch Türkiye'deki sigorta şirketlerinin yaşadığı risklere dair açıklamalarda bulundu. Kurum tarafından, sigorta şirketleri son on yılın en zorlu koşullarında faaliyet gösterdiklerini ve kârlarının baskı altında olduğu aktarıldı. Sermaye yeterlilik oranlarının 2023 sonuna kadar ağır baskı yaşayacağı da ilave edildi.

SİGORTA ŞİRKETLERİ BÜYÜK RİSK ALTINDA

Fitch tarafından yayımlanan raporda Makroekonomik bozulmanın, enflasyondaki artışın etkilerinin ve motorlu taşıtlara yönelik üçüncü şahıs sorumluluk (MTPL) sigortasında devam eden tavan fiyat uygulamasının, bazı sigortacıların asgari ödeme yeterlilik seviyelerinin altında kalmalarına neden olabileceği ve bu nedenle bahsi geçen sigortacıların sermaye artırmak ya da daha güçlü rakipler tarafından satın alınmak durumunda kalınabilir.

ENFLASYON 2022 SONUNDA YÜZDE 60

Fitch, Türkiye'de yıl sonu enflasyonunun yüzde 60, 2023 sonunda ise yüzde 55 seviyesinde olmasını bekliyor.


Raporun devamında enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle, tazminat talepleri maliyetleri artıracak ve bazı iş kollarında açıklar yaşanması ile sigorta şirketlerine yeni baskılar yaratacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap