SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Finans devlerinden bir kötü haber daha: Enflasyon henüz zirve yapmadı

Finans devlerinden bir kötü haber daha: Enflasyon henüz zirve yapmadı

04 Nisan 2022 Pazartesi - 17:40




TÜİK'in bugün açıkladığı ve 20 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamlarının ardından dev bankalar Goldman Sachs ve JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü değiştirdi.





Piyasaların merakla beklediği mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, tüketici fiyatları (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 5,46 artarken, yıllık enflasyon 20 yılın yeni zirvesi olan yüzde 61,1'ye yükseldi.

Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre ise, Mart'ta enflasyon yüzde 11.93 olurken yıllık enflasyon yüzde 142.63 oldu.

Türkiye'de enflasyonun yüzde 60'ı da aşmasının ardından uluslararası finans kuruluşları Goldman Sachs ve JPMorgan tahminlerini yukarı yönde revize etti.

GOLDMAN SACHS: YÜZDE 65'İ AŞACAK

Goldman Sachs, enflasyonun bu yılın büyük bölümünde yüzde 65'in üzerinde kalmasını beklediğini açıkladı. Finans devi, Mayıs ve Haziran aylarında ise yüzde 67 seviyelerinde bir zirve görülebileceğini belirtti. Goldman daha önce zirvenin yüzde 60'ın hemen üzerinde olacağı, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyelerine ineceği öngörüsünde bulunmuştu.


JP Morgan ise enflasyonun yıl sonuna çok yakın bir zamana kadar yüzde 65-70 aralığında seyretmesini beklediğini açıkladı. JP Morgan geçen ay enflasyon tahminini yıl sonu için yüzde 40,2'ye yükseltmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap