SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > FED'den 2023 hedefi! Yükselmeye o zaman başlayacak

FED'den 2023 hedefi! Yükselmeye o zaman başlayacak

05 Ağustos 2021 Perşembe - 10:47




ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Richard Clarida, FED'in faiz oranlarını ancak 2023'te artmaya başlayacağını söyledi.





ABD Merkez Bankası ( Fed) Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Peterson Uluslararası ekonomi Enstitüsü (PIIE) tarafından düzenlenen etkinlikte, ABD'nin ekonomik görünümü ve para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Clarida dün yaptığı açıklamada, Fed'in 2023'te faiz oranlarını artırmaya başlayacak konumda olması gerektiğini söyledi.

FAİZ İÇİN 2023 HEDEFİ

Fed Başkanı Jerome Powell'ın da belirttiği gibi faiz oranlarını yükseltmeyi düşünmekten çok uzakta olduklarını Clarida, "Federal faiz oranı hedef aralığını yükseltmek için gerekli bu koşulların 2022 yılı sonuna kadar karşılanmış olacağına inanıyorum. Bu koşullar altında, 2023'te politika normalleşmesine başlamak, yeni esnek ortalama enflasyon hedeflemesi çerçevemizle tamamen tutarlı olacaktır" dedi.

ABD ekonomisinin merkez bankasının istihdam ve enflasyon hedeflerini karşılama yolunda ilerlediğini söyleyen Clarida,"Bu görünüm göz önüne alındığında ve enflasyon beklentileri uzun vadeli yüzde 2 enflasyon hedefine bağlı kalmaya devam ettiği sürece, 2023'te politika normalleşmesine başlamak, bu koşullar altında, yeni esnek ortalama enflasyon hedefi çerçevemizle tamamen tutarlı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Clarida, "Enflasyon görünümüme yönelik risklerin yukarı yönlü olduğuna inanıyorum" dedi.


COVD-19’u Delta varyantının hızlı yayılmasının "açıkça" aşağı yönlü bir risk olduğunu söyleyen Clarida, ancak ABD'nin bu yılki gayri safi yurtiçi hasıla büyümesi için mevcut tahminlerin " durgunluğun ardından hızlı getiri olacağını" da sözlerine ekledi.

Fed'in üç aylık tahminlere göre, 18 politika yapıcıdan 13'ü 2023'te oranları daha yüksek görüyor ve yedisi gelecek yıl en kısa sürede bir “kalkış” planlıyor.

KÜRESEL ALTIN FİYATLARI GERİLEDİ

Fed yardımcısı Clarida’nın, açıklamasının ardından altın fiyatlarında gerileme yaşandı. Clarida'nın 2023'de faiz artıracağına yönelik söylemlerinin etkisiyle spot altın fiyatı dün 1.832 dolar direncinden geri geldi. Spot altın sabah saatlrinde ons başına 1.811,31 dolar düzeyinden işlem gördü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
FED

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap