SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fed toplantısı ne zaman, hangi tarihte?

Fed toplantısı ne zaman, hangi tarihte?

18 Kasım 2021 Perşembe - 15:51




Amerikan Merkez Bankası (Fed) kasım ayında faizleri sabit tutmuştu. Şimdi gelecek ay nasıl bir karar verileceği konuşulurken "Fed toplantısı ne zaman, hangi tarihte?" soruları yavaş yavaş geliyor.





Dünyada enflasyon yükselirken her ay Fed'in alacağı faiz kararları merakla bekleniyor. Faizlerin artıp artmayacağı kafalarda soru işareti bırakırken "Fed toplantısı ne zaman, hangi tarihte?" sorusu yöneltiliyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (Fed) aralık ayında yeniden toplanacak. Toplantılar 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak.

VARLIK ALIMLARI BU AY SONU İTİBARIYLA AZALTILMAYA BAŞLANACAK

ABD Merkez Bankası (Fed), kasım ayında beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu.


Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedefini sağlamayı amaçladığı yinelenen açıklamada, bu hedeflere ulaşılana kadar para politikasının destekleyici duruşunun sürdürülmesinin beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ile 0,25 arasında tutulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Bankanın, aylık 120 milyar dolarlık mevcut varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalmaya gideceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçen aralık ayından bu yana ekonominin Komitenin hedeflerine yönelik kaydettiği önemli ilerlemenin ışığında, Komite, net varlık alımlarının aylık hızını Hazine tahvili için 10 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler için 5 milyar dolar azaltmaya başlamaya karar verdi. Bu ayın sonundan itibaren Komite, Hazine tahvillerini ayda en az 70 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetlerini ayda en az 35 milyar dolar artıracak. Aralık ayından itibaren Komite, Hazine tahvillerini ayda en az 60 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetlerini ayda en az 30 milyar dolar artıracak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap