SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fed’in son hamlesi Bitcoin'i yükseltti

Fed’in son hamlesi Bitcoin'i yükseltti

17 Mart 2023 Cuma - 12:03




Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para piyasaları haftanın ikinci yarısında ABD Fed’in bankalara toplamda 300 milyar dolarlık fon enjekte etmesiyle yükselişine devam etti.





Silicon Valley Bank ve Signature Bank'in çöküşünün ardından ABD bankaları, Fed’den yüksek miktarda likidite talep etti. Bilançosunda küçülmeye giden Fed’in çabalarına sekte vuran bu gelişmenin ardından ABD Merkez Bankası, 2008 yılından bu yana ilk kez iskonto penceresini açtı. Fed, bankalara tüm zamanların yüksek miktarına denk gelen 152,9 milyar dolarlık fon enjekte etti. Fed, daha önce 2008 krizinde iskonto penceresini kullanarak piyasaya 112 milyar dolar aktarmıştı.

Silicon Valley Bank ve Federal Mevduat Sigorta Kurumunun (FDIC) el koyduğu Signature Bank için sağlanan 140 milyar dolardan fazla diğer fonlama ile birlikte Fed’in bilançosunun yaklaşık 300 milyar dolar arttığı görüldü.

Fed’in bilanço küçültme hedefine yönelik olarak sıkılaştırıcı para politikasını benimsemesi kripto para birimleri gibi riskli varlıkları olumsuz etkilemişti. Son gelişmeler eşliğinde kripto para piyasaları Bitcoin önderliğinde yükseliş yönlü olumlu görünümünü korudu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap