SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fed faiz kararını açıkladı

Fed faiz kararını açıkladı

31 Temmuz 2019 Çarşamba - 21:07




Açık Piyasa Komitesi (FOMC) dün başlayan toplantısı, bugün sona erdi. ABD Merkez Bankası (Fed) bu gece faiz kararını açıkladı.





Fed beklentiler doğrultusunda faizlerde 25 baz puan indirdi.

DOLAR NE TEPKİ VERDİ?

Dolar gün içerisinde 4 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Dolar fiyatları bugün en düşük 5.51 seviyelerini gördü.

11 YIL SONRA İLK KEZ

10 Temmuz’da Washington’da Temsilciler Meclisi Finansal Komistesi’nde konuşan Fed Başkanı Powell’ın endişelerini sıralaması piyasalar tarafından gerçekleştiği gibi ‘faiz indirimi’ olarak algılandı. Fed böylelikle 11 yıl sonra ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu.


BEKLENTİLER DE İNDİRİM YÖNÜNDEYDİ

Fed öncesi gerçekleştirilen anketlerde yüzde 95’lere yakın ekonomistin ortak değerlendirmesi 25 baz puan indirim şeklinde olmuştu. Küresel piyasalar bu noktada fiyatlanmış durumdaydı. Ekonomistlerin çoğunluk olamayacak bir kısmı ise Fed’in 50 baz puan faiz düşürmesini öngörüyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, son haftalarda Fed’e yönelik açıklamalarını artırmıştı. Son olarak geçtiğimiz hafta ABD’nin ikinci çeyrek büyüme verisinin açıklanmasının ardından Fed’i hedef alan Trump, Twitter üzerinden de değerlendirmede bulunmuştu. Trump yaptığı açıklamalarda Fed’in faiz artırmada aceleci davrandığını ve bunun ekonomiye zarar verdiğini ifade etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap