SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Faiz artırımı var mı yok mu?

Faiz artırımı var mı yok mu?

18 Ağustos 2016 Perşembe - 11:35




Tutanaklara göre, Fed yetkililerinden bazıları kısa vadede faiz artırımının gerekli olduğunu söylerken, bazı yetkililer Temmuz ayında faiz artırımına





Fed tutanakları raporunda, "Üyeler genel olarak faizlerleri değiştirmeden önce, istihdam piyasasındaki ivmeyi ve ekonomik aktiviteyi ölçmek adına, daha fazla verinin toplanmasının akıllıca olacağı konusunda hemfikirdi." diye belirtilirken, "Bazı yetkililer enflasyonun sürdürülebilir bazda yüzde 2 seviyesine yükseleceğine dair daha fazla kanıt beklemeyi tercih etti." denildi.

KONUŞMA BEKLENİYOR

Temmuz toplantısında FOMC gösterge faiz oranını yüzde 0.25-0.50 aralığında bırakarak, "ekonomiye olan kısa vadeli risk görünümünün azaldığı" belirtildi. FOMC'nin bir sonraki toplantısı 20-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Fed Başkanı Janet Yellen'in 26 Ağustos'ta Jackson Hole'de yapılacak Kansas Fed'in yıllık sempozyumunda konuşması bekleniyor.Türkiye'deki başarısız darbe girişimi de Fed tutanaklarında kendine yer bulurken, piyasalara etkisinin az olduğunu belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap