SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fahiş fiyatlar ince hesap yaptırdı, bakın hangi ev aleti kaç para yakıyor?

Fahiş fiyatlar ince hesap yaptırdı, bakın hangi ev aleti kaç para yakıyor?

10 Mayıs 2020 Pazar - 16:39




Elektrik ve doğalgaz faturalarının fahiş fiyatlarda gelmesi tüketicileri ince hesap yapmaya zorladı. Elektrik faturalarında tasarruf yapmak isteyen vatandaşlar hangi ürün ne kadar elektrik yakıyor? sorusunun cevabını arıyor. İşte ev aletlerinin faturaya yansıması…





Elektrik ve doğalgaz faturalarında özellikle korona virüs salgını sürecinde kıyasen fatura uygulamasına geçilmesi faturaların fahiş fiyatlara ulaşmasına neden oldu. Elektrik faturalarında tasarruf yapmak isteyen vatandaşlar hangi ürün ne kadar elektrik yakıyor? sorusunun cevabını ararken faturası 180 TL’den 420 TL’ye çıkan Habertürk Muhabiri Esra Boğazlıyan faturasının neden arttığını araştırdı.

İşte hangi elektrikli ev aletinin ne kadar elektrik yaktığının cevabı:

Haftada bir kez evde yaptığınız lahmacun faturanıza 10.65 TL, haftada bir kez ekmek yapmak faturanıza 5.33 TL, haftada bir kez ramazan pidesi yapmak faturanıza 4.76 TL, her gün bulaşık makinesi çalıştırmak faturanıza 21.91 TL, günde yarım saat kettle çalıştırmak faturanıza 21.88 TL, günde 8 saat dizüstü bilgisayar kullanımı faturanıza 14.33 TL, günde 4 saat playstation faturanıza 12.7 TL, eğer oyun konsolunu hiç kapatmazsanız faturanıza 17.1 TL olarak yansıyor. İşte koronayla birlikte evdeki yeni alışkanlıklarımızın faturalara lira lira yansıması... Ben bu gerçekleri öğrenince artık kettle’ı çalıştırırken bir kez daha düşünüyorum.

hangi-elektrikli-ev-aleti-ne-kadar-yakiyor.jpg

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap