SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > EYT'liyi bayram ettirecek ödemeler! Hepsi peş peşe hesaplara yatacak

EYT'liyi bayram ettirecek ödemeler! Hepsi peş peşe hesaplara yatacak

22 Mart 2023 Çarşamba - 14:07




Milyonlarca EYT'li başvuru işlemleri için harekete geçerken ödeme takvimi de dikkat çekiyor. 2 milyon 250 bin kişinin Nisan'dan itibaren emekli maaşını hak etmesi bekleniyor. EYT’lileri ikramiye de bekliyor. Haziran’da ikinci ikramiye, Temmuz’da ise enflasyon farkı ve refah payı ile taban maaş artışı gelecek.





Faruk Erdem Yeni Asır'daki yazısında milyonlarca EYT'liyi heyecanlandıran detaylar aktardı. Erdem, "EYT’liye çifte ödeme ve fark" dedi ve tek tek sıraladı işte dikkat çeken o yazı:

-2 milyon 250 bin EYT'linin Mart ayı itibariyle müracaatını yapıp 1 Nisan'dan itibaren emekli maaşını hak etmesi bekleniyor.

-Bu ay emeklilik için müracaat eden EYT'liler ve diğer hak sahipleri için emekli maaşı hesabı 1 Nisan'dan itibaren başlayacak. Bu emekliler tahsis numarasının son rakamına göre Nisan'ın 17'sinden itibaren peşin olarak Nisan-Mayıs maaşlarını alacaklar. Bu emeklilere ayrıca 1 Nisan'dan maaş günlerine kadar olan bölüm de fark olarak yatırılacak. Böylece tüm EYT'liler ilk ödemelerinde en az 1.5 maaş almış olacaklar.

-EMEKLİ ikramiyesi ise Mart ayında başvuran tüm emekliler için geçerli olacak. Bu emekliler ilk bayram ikramiyelerini Nisan ayında bayramdan önce almış olacaklar.
Dolayısıyla Mart ayında emeklilik için müracaat eden tüm EYT'liler nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyelerini alacaklar.
İkramiyeden yararlanmak için Mart ayında başvurmuş olmak yetecek. Daha sonra başvuranlar ise Kurban bayramı ikramiyesi alacaklar.

-MART ayında müracaat eden EYT'liler Nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyelerini aldıktan sonra Haziran ayında ise ikinci ikramiyelerini Kurban bayramı öncesinde hesaplarında görecek.


- EYT'liler bu ikramiyelerini aldıktan sonra 3 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyonu bekleyecek. 

Bu tarihte açıklanacak 6 enflasyon oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına aynen yansıtılacak. Emekli Sandığı emeklileri için ise toplu sözleşme zammına ilaveten fark oluşturacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
EYT

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap