SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > EYT’de hayal kırıklığı bitmiyor! Bu kez kıdem tazminatı baş gösterdi...

EYT’de hayal kırıklığı bitmiyor! Bu kez kıdem tazminatı baş gösterdi...

02 Mayıs 2023 Salı - 15:50




EYT düzenlemesi bitti ama EYT'lilerin çilesi bitmiyor... Bu kez kıdem tazminatı mağduriyetleri baş göstermeye başladı. EYT kıdem tazminatı alacak Kütahya Porselen çalışanları eylem yaptı.





Milyonlarca EYT mağduru vatandaş mücadelelerinin sonunda EYT düzenlemesi ile karşılaştı. Çalışan EYT’liler emeklilik sonrası kıdem tazminatı almaya hak kazandı fakat bu kez kıdem tazminatı tarafından mağduriyetler baş gösterdi.

EYT düzenlemesi sonrası çıkan yasayla birlikte emekli olan NG Kütahya Porselen çalışanları, emeklilik sonrası kıdem tazminatlarının 5-6 taksitle ödeneceğini söyledi. Bu durumun ise kendilerini mağdur ettiklerini söyledi.

İşçiler, Kütahya Zafer Meydanı'nda pankartlarla eylem yaparak yetkililerin iş veren ile işçiler arasındaki probleminin çözümü hususunda atım atmalarını istediler.

Kütahya Porselen'den EYT ile emekli olan Süleyman Küreşen, “Ben Kütahya Porselen çalışanıyım. Yaklaşık 10 yıldır üretim bölümünde çalışıyorum. Bize şubat ayında haklarımız ödenmek şartıyla tazminatlı bir şekilde çıkış verildi. Biz, 'Tamam, haklarımızı alacak isek çıkalım' dedik ve ayrıldık 23 Şubat tarihinde ben işten ayrıldım. Noter aracılığı ile ihtarımızı çektik. Bir ay içinde ihbar tazminatlarımız ödendi. '2 ay içinde de tazminatlarınız yatacak' diyerek bizi 30 Nisan’a kadar oyaladılar. 30 Nisan’da 5 eşit taksitlerle ödenmek şartıyla maaşlarımıza dün 5’te 1 para yatırıldı.” diye konuştu.

“KIDEM TAZMİNATLARIMIZI 5'E, 6'YA BÖLMÜŞLER”


Duruma isyan eden emekli işçi Metin Cengiz, "Biz burada haklarımızı istiyoruz. Bize noter huzurunda imza attırdılar. Noterde imza atarken sözleşmeyi hiç okutturmadılar, önünü bile kapattılar. Tazminatlarımızın bir kısmını aldık, 5’e, 6’ya bölmüşler. Bütün buradan yetkililere sesleniyorum, Lütfen haklarımızı versinler, biz işe dönmez istemiyoruz.” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap