SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Esnaf odalarından zamlara tepki: Bundan sonrası iflastır!

Esnaf odalarından zamlara tepki: Bundan sonrası iflastır!

09 Şubat 2022 Çarşamba - 09:44




Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, başta elektrik, doğalgaza gelen zamların ardından esnafın iflasın eşiğine geldiğini açıkladı.





Yılbaşında elektrik ve doğalgaza gelen zamlar karşısında esnaf çaresiz kaldı. Dükkan kirası kadar elektrik faturası ödeyen esnaflar ses yükseltirken Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal esnafın iflasın eşiğinde olduğunu söyledi.

''DÜKKANLAR ELEKTRİK KULLANAMAZ HALE GELDİ''

2022 yılıyla birlikte tarihte görmedikleri zamlarla karşılaştıklarını ve bunun da esnafı çok zorladığını ifade eden Uysal şunları söyledi:

- 2021 yılındaki akaryakıta, doğalgaza, elektriğe ve temel tüketim mallarına gelen zamlar ve hayat pahalılığı yetmezmiş gibi 2022 yılının ilk günü tarihimizde görmediğimiz zamlarla yeni yıla girdik. Dünya ve ülkemizi etkisine alan ölümcül Covid-19 pandemi sürecinde ekonomik durumu her gün daha da zora giren esnaflarımız bu zamlarla adeta şoka girmiştir.

-Esnaf pandemi, yasaklar, kapanma derken şimdi de içinden çıkılmaz doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamları ile bir kez daha çarpılmıştır. Toplumun güler yüzü, eli açık insanı, ahi ocakları mensupları pandemi süreci ve hayat pahalılığının dayanılmaz sonucu haddinden fazla yıpranmıştır. Bu günlerde bu acımasız elektrik zammı sonucu dükkanında ve evinde elektrik düğmesini açamaz hale gelmiş iş yerleri bu zamlarla elektrik kullanamaz duruma düşürülmüştür.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap