SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Eski BOTAŞ Müdürü açıkladı: Doğal gaza zam yolda!

Eski BOTAŞ Müdürü açıkladı: Doğal gaza zam yolda!

21 Mart 2022 Pazartesi - 16:29




Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, petrol ve emtia fiyatlarındaki artış sonrasında doğal gaza yeni zam geleceğini söyledi.





Rusya’nın Ukrayna’yı işgali uluslararası piyasadaki ürün fiyatlarını uçurdu. Küresel piyasalardaki bu artış doğal gaza yeni bir zammı gündeme getirdi. Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, “Petrol ve emtia fiyatları arttı. Bu artışlar alım fiyatlarına yansıyacak. Bu kapsamda doğal gaz fiyatlarına zam bekliyorum” dedi.

Nisan ayı itibarıyla doğal gaz kullanımında azalmaya gidileceğine dikkat çeken Yardım, “Uzun dönemli alım anlaşmalarındaki fiyatlar 1 Nisan'da artacak. Nisan ayı itibarıyla birlikte depolarımızdaki toplam gaz miktarı da düştü. 1 Nisan itibarıyla bu depoların doldurulma zamanları başlıyor. Bütün bunlardan dolayı fiyatlara bir zam geleceğini öngörüyorum. Nisan ayı, satış fiyatlarını artırmak için uygun bir zaman” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap