SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Erkan: Enflasyonda aylık bazda gerileme devam edecek

Erkan: Enflasyonda aylık bazda gerileme devam edecek

29 Kasım 2023 Çarşamba - 12:30




TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Sanayi Odası toplantısında konuşuyor. Erkan önceliklerinin dezenflasoyn olduğunu belirterek, "Kasım öncü göstergeleri aylık enflasyonda gerilemenin devam edeceğine işaret ediyor." dedi.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erka, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılıyor.

Erkan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Önceliğimiz dezenflasyon, enflasyonla mücadelenin en önemli unsuru kararlılık. Toplum ve fiyat koyucular tarafından kabul görmesi. 

Enflasyondaki yükselişten sonra politika kararlarının deveriyi girmesiyle birlikte beklentilerde iyileşme işaretleri belirmeye baladı. 

Fiyatlama davranışlarında olumlu bazı gelişmeler yaşanıyor. Otomobil ve beyaz eşyada ilk defa indirimler başladı. Büyükşehirlerde kira artışlarında yavşaama sinyalleri alıyoruz, parasal aktarım sürdükçe bu belirtiler artacak. 


Kasım öncü göstergeleri aylık enflasyonda gerilemenin devam edeceğine işaret ediyor. Döviz kurundaki istikrarın aylık enflasyona olumlu etkisi olacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap